Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Trauma’s maken mensen ziek

11.29.2013 · Posted in Healing

trauma

Bij trauma’s denken de meesten aan heftige emotionele ervaringen. Dat zijn traumatische ervaringen zoals de literatuur beschrijft. Maar niet alle emotionele ervaringen vallen hieronder. Ook minder heftige ervaringen kunnen toch als last aanwezig zijn. We lopen zelfs dagelijkse kleine dingen op die tezamen een grotere last kunnen vormen. Vaak kunnen dat dezelfde dingen zijn zoals ergenissen. Trauma’s kan je al in het begin van je leven oplopen. Als baby ben je zeer kwetsbaar en al in het prille begin van je leven kan je als er iets ergs gebeurt daar je hele leven last van houden. Emotionele ervaringen uit vorige levens kunnen ook in dit huidige leven last bezorgen. Stel dat je in een vorige leven opgehangen bent geweest, dan kan dit nog steeds een brok in je keel geven. Veel dingen worden wel verwerkt en ook losgelaten, maar de gros niet helemaal of onderdrukt. Alle soorten trauma’s kunnen onbewust aanwezig zijn en op latere leeftijd problemen geven. Het kunnen chronische klachten zijn tot zelfs ergere ziektes. Medische hulp biedt vaak geen soelaas en zit men de rest van het leven aan medicijnen vast om de klachten te onderdrukken.
Ons lichaam geeft door middel van lichamelijke klachten aan dat er iets mis is met ons. Als het medisch niet te verklaren is dan is het goed om het eens van de andere kant te bekijken. Echter trauma’s zijn vaak niet meer te plaatsen of we zijn er niet meer bewust van. Er zijn veel soorten behandelingen om deze naar boven te halen en het weer bewust mee te beleven.
Ik pak het op een ander manier aan. Ik zuiver mensen van deze trauma’s. Trauma’s vormen energieblokkades en deze los ik op tezamen met de bron, de trauma zelf dus. Deze mag ook volledig opgelost worden en hoeft niet opnieuw ervaren te worden. Het kan de dagen daarna nog als een vermoeidheid aanwezig zijn maar dat betekent dat het losgelaten wordt. Daarna treedt ook lichamelijk herstel op want de bron van de klachten is opgelost en dat ervaart men ook. Men voelt zich letterlijk lichter, een last is verdwenen die ze vaak een deel van hun leven met zich meedraagt.
Trauma’s moet je niet onderschatten. Heel veel mensen zijn (chronisch) ziek door een trauma of emotionele ervaring in hun leven.

Leave a Reply