Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Tijd, tijd en nog eens tijd …………..

11.30.2013 · Posted in Spiritueel

tijd

Wat is tijd ? Tijd is onze meting en onze waarneming hoever jouw plekje op aarde staat ten opzichte van de zon. We gaan er vanuit dat de  aarde in 24 uur tijd om zijn as draait en dat we minstens eenmaal de zon te zien krijgen voordat wij onze rug weer omdraaien. Zo is tijd ontstaan. Elke cyclus duurt 24 uur, of te wel 1440 minuten en dat is weer 8.640 keer tellen voordat de dag om is. Wel eens gedaan ? Tot 8.640 tellen. Dan zou als je het goed doet, een dag voorbij zijn. Als je ooit een keer een eigen ontstressingskuur wilt doen, dan moet je maar eens tot 8.640 tellen en dan op rustig tempo. Je hebt dan in ieder geval een dag van leven vergooid of juist
geinvesteerd, afhankelijk hoe je aan het eind van de rit bent. Mogelijk dat je door de naweeën een extra dag eraan mag knopen.
Ik zal het eens aan mijn leidinggevende vragen of het mag, ik wil een dag vrijnemen om tot 8.640 te willen tellen. In eerste instantie zal hij denken dat ik gek ben. Maar goed, wat is nu tijd.
Tijd is het ervaren dat de wereld om je heen allemaal in beweging is, terwijl jij op dat moment beseft dat jij niet in beweging bent omdat jij op de klok kijkt en ziet hoe laat het is. Dat is op dat moment bewustwording.  De klok blijft doortikken ook al kijk je niet. Wij worden bewust op dat moment dat de klok al zoveel keer getikt heeft. Afhankelijk wat wij zien raken wij in paniek, om we gaan rustig verder, of we gaan de dingen doen die we eigenlijk hadden moeten doen. Zoveel impact kan een klok of de tijd op ons hebben. Tijd bestuurt ons leven, bepaald wat we moeten doen, wanneer het voorbij is, etc.

tijd bepaald hoe oud je bent,
tijd bepaald hoe laat je moet eten,
tijd bepaald hoelang je sex hebt,
tijd bepaald hoe snel je rent,
tijd bepaald je snelheid,
tijd bepaald hoe lang je mag pauzeren,
tijd bepaald wanneer je op moet staan,
tijd bepaald wanneer je favoriete film of serie gaat beginnen,
tijd bepaald hoe snel je download,
tijd bepaald wanneer je levenswaren bedorven zijn,
tijd bepaald wanneer we vuurwerk mogen afsteken.
tijd bepaald hoe lang je moet werken en wanneer je naar huis mag,
tijd bepaald wanneer we ons verjaardag mogen vieren,
tijd bepaald hoe laat je naar bed moet, etc etc etc

Zou je als je dit allemaal leest en nu bewust bent, een enorme hekel krijgen aan je klok of horloge ? of je smartphone ? Zou je deze nu niet meteen van ellende uit het raam gooien ? We laten ons door tijd sturen en ons leven indelen. Vreselijk dat we dat laten gebeuren. We weten niet anders.  Het wordt nog erger dat we binnen de limieten dat tijd ons stelt teveel dingen moeten doen wanneer we gaan stressen. Tijd legt druk op ons en daardoor worden we beinvloed. We worden onzeker omdat we denken dat de klok nog sneller gaat lopen dan het in werkelijkheid doet. Wat als ………. Vroeger voordat we echt bezig hielden met tijd, had je dit probleem niet. We deden wat we moesten doen en  hadden geen last van stress, tijdsdruk, allerlei ingeplande momenten, etc. Waar is die goede ouwe tijd gebleven ? (alweer het woordje tijd) De wereld is veranderd en allemaal door de tijd. Tijd is een van de factoren waar het allemaal om draait. We willen veel doen in een bepaalde tijd maar dat kan niet. Niet vreemd dat veel mensen daar veel last van hebben. Tijd is goed om te plannen en orde te creeëren maar het gaat verder dan dat. Het is goed om ook eens de tijd te vergeten en doen wat je wil. Je zult merken dat je begint te ontspannen en meer relaxted leven gaat leiden. Teveel tijd is dus niet goed voor ons, want wat je ook doet, de tijd blijft toch altijd lopen. Wat we ook merken is dat tijd heel relatief is. Als je echt constant op de tijd gaat letten, dan ben je wel heel bewust bezig. En dan gaat de tijd in verhouding maar langzaam lopen. Als je niet op de tijd let, dan kan de tijd gaan vliegen en snel voorbij gaan. In onze realiteit laten we eigenlijk niet door tijd leiden en de tijd zelf die wij ingevoerd hebben moet eigenlijk een hulpmiddel zijn en niet datgene zij die ons leven bepaald. Tijd is ook niet de mens bedoelt zoals wij het nu doen. Tijd is iets van de 3e dimensie of eigenlijk een 4e dimensie eigenschap. We willen spiritueel groeien en daar hoort tijd niet meer bij. Als we spiritueel groeien gaan we over naar een hogere trilling waar andere regels gelden en we ons niet laten tegenhouden door tijd of ruimte. Daar is de mensheid langzaam mee bezig en het werd ook tijd, dus tijd in een andere betekenis.

Er zal een tijd komen dat tijd niet meer bestaat en dat we dan beseffen dat het er altijd al was, maar dat we het al die tijd niet zo bewust van waren.

One Response to “Tijd, tijd en nog eens tijd …………..”

  1. “Om echt 5 kilo af te vallen kun je ze vervangen door aarbeien of ander fruo&t#8221;Bravi. Aardbeien eet ik zelf ook graag en bevatten veel minder suiker dan ander fruit. Ik eet ze meestal met ongezoete slagroom, omdat je van suiker dik wordt en niet van vet, maar dat is weer een persoonlijke aanpassing.

Leave a Reply