Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Het leven van God

09.02.2016 · Posted in Spiritueel

god

Wanneer is God geboren ? Ik heb geen flauw idee. Het is zeker heel lang geleden. Lang voordat wij als mens bestonden en zelfs voordat de aarde bestond. Mogelijk lang voordat het heelal geschapen is. Volgens velen is God onsterfelijk. Dat betekent dat hij niet kan sterven en dat er geen eind aan zijn leven komt. Maar is God wel ooit geboren ?
Het is een goede vraag waar ik niet duidelijk een antwoord op heb. Dat komt omdat wij aan geboren worden denken aan een baby of klein kind. God is duidelijk meer. Wat is God eigenlijk ? God is een God, maar dan nog is het nog niet duidelijk wat het nou precies inhoud. Een Godheid is een krachtig iets wat ver boven ons vermogen gaat. Iets wat we niet kunnen bevatten, laat staan begrijpen.
Als God het heelal heeft geschapen, dan is het zo onmetelijk groot en machtig dat wij maar nietige wezens zijn. Maar toch zijn we in als ons zijn en aanwezigheid allemaal manifestaties van God zelf. God zelf is een manifestatie vanuit de Albron waaruit hij de onvoorwaardelijke liefde, het leven en het bewustzijn vertegenwoordigt.
Zijn er meerdere Goden ? Dat zou best mogelijk zijn, alleen niet zoals wij het nu beleven of in onze werkelijkheid aanwezig is, want wij hebben ons eigen gemaakt dat er maar één God is. Oudere volkeren erkennen het bestaan van meerdere goden en hadden voor elke doel een God met een naam. Een naam geeft een houvast, maar onze God kennen we als God. De bijbel kent verschillende hebreeuwse benamingen voor God en elke naam staat voor een bepaald aspect van God.
God is veel omvattend en als we over God spreken, lijkt het alsof we het over een persoon hebben, terwijl God meer een manifestatie is, een andere werkelijkheid die we zelf niet kunnen omvatten. We weten alleen dat het bestaat en we erkennen het ook. Diep in onszelf zit onze zielsbewustzijn en onbewust weten we dat God bestaat.
Het doel van ons bestaan hier op aarde is ons te manifesteren vanuit God’s manifestatie als God. Klinkt heel lastig als je dit leest, maar wat is het nou precies ?
God’s idealen of waar hij voor staat, dat is degene wat jij in jezelf mag ontdekken en ook mag uitstralen als jij dat kan. We komen hier op aarde en ontdekken stapje voor stapje wie we zijn maar eigenlijk ook wie God is. Alleen het is aan ons om dat te erkennen, te ervaren en langzaam tot de slot conclusie te komen dat dit het is. Dan pas kan je begrijpen wat God is en niet uitgelegd als zijnde kennis, betekenissen of hoe je het ook wilt overbrengen. God begrijpen kan je dus alleen als je God zelf ervaart en vanuit jezelf weet te manifesteren. Dan pas gaat er een stukje van de sluier omhoog en groei je verder als mens.
Het leven van God beschrijven gaat dus nogal moeilijk, want ik besef nog niet voldoende wat God is. Ik weet dat ie er is, dat ie bestaat maar heb nog geen echt beeld hoe hij echt eruit ziet. Ik zie wel een bepaald beeld van hem als een oude grijze wijze man maar dat is alleen een visuele manifestatie. God beschrijven zal slechts een bepaald deel van hem beschrijven en lang niet alles. God is eigenlijk een onbeschreven blad terwijl er zoveel over zijn bestaan bekend is dat hij zou moeten bestaan. Moeten wij daar om druk maken ? Het is een stuk vertrouwen dat we moeten hebben in iets wat vanuit onze onbewuste aanwezig is, daar moeten we leren op vertrouwen. Belangrijk hier op aarde is je leven.
In Star Trek Voyager komt bij een wetenschappelijke onderzoeksvlucht naar een nevel, een bemanningslid om het leven. Via ingenieuze Borg-techniek, zogenaamde nano-techniek, wordt hij na 18 uur weer tot leven gebracht. Echter deze bemanningslid kan niets meer vanuit zijn dood herinneren. Er was niets, alleen duisternis en stilte. Waar was de beloofde hemelse paradijs die hij steeds in ere hield en als leer doorvertelde ? Er ontstond twijfel en zijn vertrouwen verdween. Niet alleen in het spirituele maar ook voor zijn bestaan, voor zijn leven. Het leven had geen zin meer voor hem. Hij deed alles om zelfmoord te plegen en toen hij op het punt stond om een einde aan zijn leven te maken, werd er op hem ingesproken en begon hij in te zien dat het leven hem riep en dat het leven doorging.
Wat dit verhaal eigenlijk verteld is, we hebben het vertrouwen in God nodig om het zin van het leven in te zien. Zonder ons vertrouwen in God, zien wij ook het nut van het leven niet zitten. Het vertrouwen hoeft niet altijd direct met God te maken hebben, maar onbewust worden wij vanuit ons vertrouwen ondersteund door wie maar ook. Waar jij in geloofd zal het vertrouwen ook komen. Er zijn ook mensen die dit niet zo direct nodig hebben maar zoveel zelfvertrouwen hebben dat zij de kracht al hebben om het leven aan te kunnen.
Dus als ik vertel over het leven van God, zou je eigenlijk jouw eigen leven daarvoor in de plaats mogen zetten.

Leave a Reply