Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Star Trek

08.27.2016 · Posted in Spiritueel

melkweg

Nog een week te gaan en ik heb de zomervakantie er weer op zitten. Het was een vruchtbare vakantie om aan mezelf te werken, veel te lezen, nieuwe inzichten te verschaffen en nieuwe mogelijkheden uitproberen. Er is een nieuwe bodem gelegd om verder te ontwikkelen en daarmee door te gaan. Verder heb ik veel ontspannen maar ook weinig geslapen omdat de drive om wat te doen bij mij altijd aanwezig is.
Ik heb best de nodige films en series gekeken omdat ik nog veel had liggen die ik nog niet gezien heb. Wat ik als kinds af aan altijd al goed gevonden had, is de serie Star Trek. Daar zijn verschillende spin-offs voor geschreven met daarin de nodige levenslessen die nog steeds actueel zijn.
Star Trek is een science-fiction serie wat betekent dat het in de toekomst afspeelt. Het menselijke ras heeft inmiddels de techniek uitgevonden om door de ruimte te reizen en andere planeten te bezoeken en te ontdekken. Alles vindt plaats in onze eigen sterrenstelsel, de Melkweg. In Star Trek Voyager komt men terecht in het Delta kwadrant, dat is de verste stuk van de Melkweg waar men nog niet is geweest. Het is heel bijzonder dat men in deze toekomst al sneller kon vliegen met lichtsnelheid met de zogenaamde warp-motoren. Met warp-snelheid reizen wordt de ruimte achter je schip uit elkaar getrokken en hierdoor de ruimte voor je schip in elkaar gedrukt. Hierdoor leg je de afstand in een korter tijdsduur af met dezelfde snelheid omdat de afstand verkleind wordt.
Ondanks dat blijft men dus beperkt tot reizen tot onze Melkweg. Tussen onze Melkweg en andere sterrenstelsel zit heel veel lege ruimte en voordat je kan reizen naar de dichtstbijzijnde sterrenstelsel moet je toch een afstand afleggen van 2,4 tot 2,9 miljoen lichtjaar. Je komt dan terecht bij de Andromeda stelsel. Zoals je ziet is het heelal enorm groot.
Terugkomend bij Star Trek. De mensheid is ook bewuster geworden van hun rol in de kosmos en hiervoor zijn richtlijnen opgesteld. De Eerste Richtlijn is bepalend dat men onder geen enkel beding zich mag bemoeien met beschavingen die nog niets weten van ruimtereizen op lichtsnelheid. De gevolgen zouden dan niet overzien zijn en het is niet aan de mensheid om te bemoeien met hun eigen ontwikkeling. De impact zou catastrofale gevolgen hebben voor hun maatschappij als een hogere macht zich zou manifesteren.
Daar is dus over nagedacht. Wat zou de NASA doen als er leven wordt ontdekt en als men op een beschaving stuit die bijvoorbeeld nog in de Middeleeuwen leeft ? Zouden wij dan contact leggen en hun samenleving in de war schoppen ?
Ik kan me voorstellen dat als een hogere macht bewust is van zijn impact en invloed daar voorzichtig mee om zou gaan. Er kunnen genoeg buitenaardsen al aanwezig zijn en bewust zijn van ons bestaan en bewust afstand nemen totdat wij er aan toe zijn. Wat als er een groot vliegend ruimteschip verschijnt en contact maakt met ons ? Hoe zal dat opgepakt worden ? Als je de films mag geloven staat er een enorme militaire leger eenheid het ruimteschip op te wachten aangezien wij in eerste instantie in geloven dat het gevaarlijk kan zijn of mogelijk een invasie is. We vertrouwen het niet en verwelkomen ze mogelijk met alle voorzichtigheid. Er kan mogelijk paniek optreden bij de mensen en een deel zou misschien wel gaan hamsteren en vluchten omdat men bang is dat zij vijandelijke bedoelingen hebben.
Er zijn dus redenen genoeg dat men wacht met contact leggen totdat wij er eindelijk klaar voor zijn.
Spiritueel gezien zouden gidsen, engelen, Christus of zelfs God ook voorzichtig contact met ons leggen totdat wij er klaar voor zijn. Hoe zou de impact zijn als er plotseling een engel voor je neus verschijnt ? De ene persoon wordt plotseling heel gelovig en rent dan elke dag naar de kerk om te bidden. De andere raakt de weg kwijt en zal iedereen proberen te overtuigen wat ie gezien heeft en niet meer bij zichzelf kunnen komen. Anderen kunnen angstig worden en durven dan niet meer te slapen omdat ze denken dat de engel weer zal verschijnen. Iedereen kan het dus op zijn manier omvatten en de impact kan dus ook verschillend zijn met alle negatieve gevolgen. Je moet er dus aan toe zijn en volledig vertrouwen hebben om open staan voor het onbekende.
We waren bij Star Trek gebleven. De serie heeft in veel afleveringen de nodige levenslessen in zich, ook zaken die nu nog afspelen of zaken die bepaalde oplossingen nodig hebben. Het is niet altijd technisch en wetenschappelijk maar ook emotioneel en rekening houdende met onze morele inzichten en waar we als zuiver mens voor staan. Deze overweging moet men constant in ere houden, om het leven maar ons eigen leven te waarderen, respect voor te hebben en ook beseffen wat wel en niet kan, daarbij onze eigen normen, waarden en zuiverheid niet uit het oog te verliezen.
Het is een les die telkens terugkomt en elke keer worden we weer geconfronteerd met dezelfde achtergrond om ons bewust te houden en te beseffen dat we er aan mogen werken.
Het leven is constant je confronteren met jezelf in zowel positieve als negatieve zin, om je te herinneren wie je echt bent en wat niet bij je hoort. Elke stapje verder is jezelf in liefde te omvatten en te waarderen wat je bent en datgene wat je niet bent los te laten. Door series en films te kijken halen we daar de boodschappen uit die voor ons bestemd zijn en die wij herinneren om zo aan ons zelf te werken. Als een film of serie ons raakt, dan gaan we het leuk vinden. Zo werkt het. Kijk dus bewust naar de films en series en haal daar uit wat voor jou bestemd is.

Leave a Reply