Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Roddels

08.24.2016 · Posted in Spiritueel

Friends whispering secret to shocked brunette

Negativiteiten, escapades, affaires, roddels en alles wat er maar in de roddel-pers of in het nieuws wordt gebracht. Waarom zijn mensen zo geinteresseerd in wat we vooral schrijven over de fouten of negatieve daden van beroemde of bekende mensen ? Hetzelfde geldt in je eigen prive kring. Op feestjes en samenzijn worden ook zulke nieuwtjes verteld waarbij we mensen soms letterlijk de grond inboren omdat ze in onze ogen verkeerd bezig zijn. Waarom voedt dit schijnbaar ? Als mensen negatieve zaken over anderen vertellen dan zijn ze het kwijt, dat voelt heerlijk. Schijnbaar trekt het anderen weer aan die willen luisteren en alles willen weten. Niets is fijner als iemand die verkeerde dingen doet en dat je dat mag aanhoren. Dat houd ons eigenlijk weer scherp hoe het niet moet.
Eigenlijk uiten we onze irritatie, boosheid en andere negatieve gevoelens maar niet met degene waarover het gaat, dus kunnen we vrijuit ons gang gaan. Het lucht aan de ene kant op. Aan de andere kant is roddelen niets anders dan lucht. Het gaat om mensen die anderen niet of nauwelijks kennen of misschien wel als beroemdheid. Roddelen is ook aandacht trekken en door over anderen te praten, praat je niet over jezelf. Je hoeft dus niet jezelf bloot te stellen of beter gezegd je eigen fouten en zwakheden. Je verdoezelt dus jezelf.
Enerzijds maakt het ons bewust van wat anderen er van vinden, wat hun normen en waarden zijn. Of dit allemaal terecht is dat is iets wat je zelf moet bepalen en vinden. Niet ieder waarden hoeft de jouwe te zijn. Het kan dus aan de ene kant je overtuigingen bezorgen die niet de jouwe zijn.
Verkeerd praten over anderen schept ook een soort groepsgevoel. Op deze manier worden mensen bij elkaar betrokken omdat er iets in vertrouwen wordt verteld en zo ontstaan er vriendschappen omdat het vertrouwen wordt gedeeld.
En verder is het ook grappig en stuk vermaak om over de fouten van anderen te horen praten.

Teveel roddelen over een bepaald persoon in je nabije omgeving heeft ook vervelende consequenties. Mensen kunnen hierdoor buitengesloten raken omdat mensen de negatieve verhalen als waarheid oppakken en hierdoor de ander gaan negeren of geen banden mee aan gaan.
Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die niet echt meegaan in het roddelen en bewust afstand van nemen.
Vaak zijn het dezelfden die roddelen en de negativiteit verspreiden en worden in de regel als onbetrouwbaar bestempeld en vaak hebben deze mensen het ook niet door.

Als er geroddeld wordt wordt dan bewust van wat de bedoeling er van is. Als je het aanspreekt kijk naar jezelf waarom. Vaak herkennen wij onze eigen zwakke punten. Wees bewust dat roddelen over iemand anders degene niets helpt. Degene die roddelt geeft zijn eigen frustaties/irritaties of zelfs jaloezie bloot en mag daar aan werken in plaats het te spiegelen met de ander. Het is ook goed om die persoon daarop aan te spreken wat hem/haar er toe brengt om te roddelen. Vaak zijn ze er niet bewust van. Maak er ook niet teveel werk van want vaak wordt je dan ook genegeerd om eigenlijk aan te geven dat degene die roddelt zelf ergens mee zit zonder daarvan werk te maken.

Er wordt heel veel geroddeld. Kijk maar naar de televisie, internet en al die roddelbladen waar diverse “fouten” zelfs geinsinueerd worden, terwijl er niets aan de hand is. En dat allemaal om een primeur te hebben om lezers en kijkers aan te blijven trekken en deze geven we het weer door aan anderen en hoe worden er letterlijk negatieve verhalen in stand gehouden. In deze hele industrie gaat heel veel geld in om en het probleem wat hierbij is dat ze het in stand willen houden en wordt er van alles uit de kast gehaald om dit te blijven doen. De verhalen gaan soms nergens meer over en wat interesseert het mij dat iemand het met iemand anders doet ??? Ik kan er gelukkig afstand van nemen omdat het mij niet voedt, het is gebakken lucht en heeft mijn interesse absoluut niet. Ik verbaas mij dat mensen daar een dagtaak aan hebben of zelfs het willen lezen.
Als je bewust bent en bewuster leeft zal dit ook jou allemaal voorbij gaan. En wees gerust, je zult niets missen en ook niets wijzer van worden. En het scheelt je tijd en geld.
Vertel over positieve zaken en positieve mensen en je zal die mensen om je heen hebben die daar wel naar willen luisteren en ook dat waarderen. Roddelen voedt niet en als je daar eenmaal aan begint, dan is het einde zoek. Je trekt de verkeerde mensen aan en die mensen willen alleen maar meer en meer horen en dat zal je op den duur opbreken. En waarom ? Omdat roddelen niet voedt, men krijgt er niet genoeg van.

Leave a Reply