Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Verlangens

08.18.2016 · Posted in Spiritueel

verlangens

Iedereen heeft verlangens. Het is een normale aardse eigenschap die we als mens hebben. Het kan zowel op aards niveau zijn, maar ook spiritueel. Waar verlangen we eigenlijk naar. Heel veel mensen willen rijk zijn dus verlangen naar rijkdom en veel geld. Dit verlangen is gebaseerd op het denken dat geld je gelukkig maakt. In principe is het ook deels zo. Als je veel geld hebt, heb je minder geldzorgen. Dus eigenlijk hebben we last van onze geldzorgen en hebben daar moeite mee om ermee om te gaan. Anderen zien geld als een machtsmiddel. Met geld kan je alles kopen wat je hartje begeerd. Voor anderen is veel geld echter een confrontatie van hun eigen leegte.
Ze gaan dingen doen zoals hun baan opzeggen, zich bezighouden met zaken waar ze eigenlijk geen trek in hebben en zien niet de waarde van het geld in en worden op den duur ongelukkig. Ze trekken veel verkeerde mensen aan die alleen om het geld je vrienden worden en nadat je al je geld verloren bent, ben je alleen, eenzaam en verlaten en eigenlijk veel armer geworden dan je was. Dus besef heel goed waar naar je verlangd.
Rijkdom kan je dus ook eenzamer maken en je meer confronteren met je eigen leegtes en echte verlangens.
Maar wat is nu eigenlijk rijkdom ? Probeer dat eens te definieren en dan wordt je bewust dat zelfs met weinig middelen daar ook komt wat je wilt bereiken. Iedereen wil je zich gelukkig voelen en het is belangrijk dat je verlangens jou op weg helpen daarbij dat te bereiken.
Luister dus goed naar je diepste verlangens, want zij vertellen wat je echte gevoelens zijn, wat je echt mist. En deze kan je dan op de juiste manier invullen of jouw leven aanpassen om datgene te bereiken. Verlangens zijn niet verkeerd zoals velen het zien, maar geven jou de richtingen aan om aan te mogen werken.
Zo zal het verlangen naar geld gebaseerd zijn op armoede, geldzorgen, macht willen hebben, ego, belangrijk gevonden willen worden, stress, het niet houden of tevreden zijn met je huidige leven, materialisme, het vervullen van wensen, anderen willen helpen, dromen waar te kunnen maken, etc. Als je dit verlangen verder uitdiept dan kom je bij heel wat anders terecht. Met verlangens willen wij onze tekorten of gebreken weer aanvullen maar vaak zijn deze invullingen toch niet de juiste zoals wij denken en kan het zelfs meer worden of worden we nog meer geconfronteerd met onze verlangens. En eigenlijk weer met het doel om ons op de juiste pad te krijgen en verder te zoeken naar de oplossing. Vaak zoeken we in de verkeerde hoek en proberen we veel behoeftes aards in te vullen. Maar vaak zijn de verlangens ongrijpbaar omdat we het niet begrijpen maar ook vullen we het hierdoor op een verkeerde manier in. Een deel van de verlangens worden namelijk veroorzaakt door ervaringen in ons leven en bepalen hierdoor een deel van het verdere verloop van ons leven. Veel verlangens kunnen we namelijk oplossen door in ons zelf te veranderen, met of zonder hulp door er bewust van te zijn waarvoor ze staan en hoe we dit kunnen oplossen.
Daar hoeft een hoofdprijs van de staatsloterij niet eens aan te pas komen. Verlangen is jou bewust maken van jouw behoeftes en de juiste oplossing in jezelf zoeken. Het geeft jou aan dat er nog bepaalde tekorten of emoties aanwezig zijn die jouw volle aandacht vragen en niets meer en minder. Het aards invullen is slechts een tijdelijke oplossing maar zal je vroeg of laat weer op dat pad van verlangen brengen.
Er zijn wel verschillen met verlangens en datgene wat je echt leuk vindt. Als je verlangt op vakantie te gaan dat kan het verlangen op meerdere manieren uitgelegd worden. Het hoeft niet altijd een tekort in jezelf zijn maar ook omdat je het gewoon leuk vindt en ontspanning geeft. Dus daarom, luister goed naar je verlangens en vervul ze zoals het hoort.

Leave a Reply