Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Vergeving

08.18.2016 · Posted in Healing, Spiritueel

vergeven

Wat is eigenlijk vergeving ? Vergeving is eigenlijk toegeven dat je onvoorwaardelijk van de ander houd. En dat toegeven is voor veel mensen zo moeilijk. Het is onze aardse beleving, trots, ego en noem maar op dat ons weerhoudt om toe te geven dat we van de ander houden. We vullen het aards in met voorwaardes. We vergeven wel, maar in onze achterhoofd houden we nog de slechte herinneringen vast of datgene wat ons pijn heeft gedaan. Vergeving moet je daarom ook niet doen vanuit je emotie, maar uit je zuivere gevoel, dus uit onvoorwaardelijke liefde.
Je kan iemand volledig vergeven als je degene ook volledig in je hart sluit, dus onvoorwaardelijk lief hebt. Laat de aardse zaken los want hoeven niet zonodig vervuld of gedaan te worden. Als je iemand vergeeft hoef je nog niet meteen goede vrienden mee te worden, het is voor jezelf. De ander hoef jou niet te vergeven of kan zelfs nog een hekel aan je hebben, maar het is voor jouw eigen besef en bewustwording.
Vergeving doe je met alle mensen die in jouw leven belangrijk zijn geweest, helaas vaak in negatieve zin maar onderschat niet de invloed van anderen zoals bijvoorbeeld je ouders. Niemand is 100 % perfect dus ook je ouders hebben je zeker wel een keer emotioneel geraakt. En als je het rijtje afloopt dan kom je best wel tot een enorme lijst met namen van mensen waarmee je in je leven in aanraking bent geweest.
Nog belangrijker is ook jezelf te vergeven. Wat heb jij allemaal gedaan en in stand gehouden ? Je zult schrikken als je daar bewust mee omgaat. Je ruimt met vergeving zoveel op. Ik pas het toe voor diverse situaties maar heb ook heel veel bij mezelf ontdekt. Niet dat ik een slecht mens ben maar je hebt zelf heel veel onbewust opgebouwd door ervaringen uit het verleden en bent ook zo gevormd als mens.

Leave a Reply