Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Uitdaging van het bestaan

03.28.2016 · Posted in Spiritueel

zielspad

Onze spirituele groei gaat als een draad door onze levens heen en het naar het eind-station van ons bestaan is al gelegd ook al zijn we daar niet bewust van. Hoe we daar komen is altijd de vraag want het leven biedt ons zoveel uitdagingen en lessen die we het hoofd mogen bieden.
De grootste uitdaging is om jezelf van je pad te brengen en te houden maar zelf moet ervoor zorgen dat het niet gebeurt. De lessen van het leven is bedoeld om inzichten te krijgen en te begrijpen zodat je daaruit verder kan groeien. Maar het is ook bedoeld om jou te testen waarvoor je echt staat. Ben je van je pad te krijgen en hoe sterk sta jij in je schoenen om daar weer naar toe te groeien ? Het is je overtuiging die bepaald waarvoor jij kiest en die overtuiging komt tot stand als je zelf steeds mee gelooft in jezelf en vertrouwen krijgt in het leven, wie jij bent en wat je doel is.
Besef heel goed dat alles al voorbestemd voor je is, alleen de weg daar naar toe staat vol met valkuilen en datgene wat hij toelaat om van je pad te brengen. Maar als je sterk staat voor jezelf en jij de koers bepaald, dan zal je de problemen en uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Belangrijk in dit gebeuren is jouw kracht, jouw overtuiging en vertrouwen.
Het zijn processen die moeten groeien en alleen tot stand komen door je eerdere ervaringen die je hebt overwonnen. Elke nieuwe inzicht leidt tot promotie en worden de uitdagingen in het leven ook moeilijker, tenminste dat lijkt zo. De uitdagingen in het leven zijn echter aangepast aan wat jij aan kan en wat jij kan overwinnen. Ook al lijkt het niet zo.
Je hebt niet hier gekomen omdat je maar moet lijden of negatief moet zijn. Niets moet maar het is aan jou wat jij toe laat en in stand wil houden. Belangrijk is altijd jezelf niet te vergeten en bij jezelf te blijven. Daar zit je grootste kracht, maar ook de waarheid over jezelf. Niets kan daar kan tippen of er omheen komen, zo uniek ben jezelf.
Mensen vergeten dat ze een unieke persoon zijn en wat nog belangrijker is, dat ze van Goddelijke afkomst zijn. Zoveel mensen zijn dat vergeten of niet meer bewust van dat ze hun eigen mogelijkheden onderkennen of zelf niet meer gebruiken, omdat ze de overtuiging kwijt zijn, het vertrouwen en niet meer geloven in hun Goddelijke.
Spiritualiteit leert je weer jezelf te zijn en te ontdekken wie je echt bent. Maar ook deze weg kent zijn valkuilen en uitdagingen voordat je de echte waarheid boven tafel weet te krijgen. Maar begrijp heel goed, dat niets voor niets gebeurt en zelfs al lijkt het allemaal kansloos, de waarheid komt altijd boven tafel.
Ook jouw waarheid is 100 % waar en daarom zal eerlijkheid altijd het langst duren. Onze afkomst verloochen of negeren zal alleen maar tegenwerken en vroeg of laat moeten we onderkennen dat we toch anders in elkaar steken dan we zelf denken of weten. Belangrijk is dus op je pad te blijven en zo de uitdagingen van het leven het hoofd te bieden en altijd weer terug te keren naar je basis, je zielspad.

Leave a Reply