Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Een gemiste kans

03.28.2016 · Posted in Spiritueel

kans

Een ontwaakte mens ontdekt op een dag zijn spiritualiteit. Een wereld ging voor hem open. Hij kon energie voelen, hij werd gevoeliger en ontdekte een schat aan informatie die hij nog niet voor mogelijk hield. Op internet ontdekte hij spirituele websites en hij begon websites te lezen en af te struinen op zoek naar ……….. wie weet ?
Hij bestelde boeken en las ze helemaal uit, allemaal informatie die hij opsloeg in zijn hoofd. Maar goed, het eind was nog niet in zicht. Hij wilde zich natuurlijk ook ontwikkelen en ontdekte de verschillende workshops en onderging de ene inwijding na de andere om te groeien. Hij wilde ook aan zichzelf werken en plotseling was niets meer goed. Hij moest zuiver zijn, dus zuiver eten, zuiver drinken, alles was bijna verkeerd want hij ging voor helemaal voor zijn spirituele ontwikkeling. Alles moest wijken, dus ook vriendschappen die weinig toe te voegen hadden werden adrupt beeindigd. Familiefeestjes werden taboe want dat schoot niets op en kostte alleen maar tijd en geld. Voor de zuiverheid ging hij op reis en ging mediteren in kloosters. Door zijn veranderde gedrag ontging hem echter het feit waar het echt op ging. Ego nam de overhand en hij was van mening dat hij de uitverkorende was. Hij zou mensen helpen en van hun klachten afhouden en ondertussen drong hij zijn spirituele overtuiging op en had hij niet door dat hij mensen zat te indoctrineren. De mens was ondertussen zover van zijn pad gegaan dat hij al lang niet meer zichzelf was en niet meer besefte waar het om ging en vooral dat hij zichzelf vergat. Wie was hij nou echt ? Alle feiten over zichzelf waren allemaal aan de kant gezet voor datgene wat hij aantrok en niet meer van hemzelf was.
Zo gingen jaren voorbij totdat het zijn einde was en tijd was om over te gaan. Terug in de kosmos werd hij bewust gemaakt van zijn leven die hij geleid had en wat de gevolgen waren. Het was heftig wat hij onder ogen kreeg.
Maar hij kwam terug als mens in een volgend leven. De aarde is inmiddels 150 jaar verder en door de vergaande milieu vervuiling en industrialisatie was het op aarde alleen maar erger geworden.
Het leven was zwaarder geworden, armoede en het eten bestond alleen maar uit blokjes zoals astronauten voedsel. Geen smaak, alleen maar somberheid. Er was geen werk dus iedereen leefde van bijstand en rechtstreekste controle van de overheid. Het leven was eigenlijk geen leven want er was geen afwisseling en geen enkele mogelijkheid om iets te doen. Je was er en meer niet. Je was gedwongen het plezier en afwisseling bij anderen te zoeken en je sociale contacten aan te houden. Spiritualiteit was er ook, maar alleen voor jezelf.
De kosmos had de spirituele mens nu wel de mogelijkheid gegeven om de herinneringen van zijn vorige leven te kunnen herinneren en te vergelijken. Hij besefte nu dat hij alle pleziertjes in zijn vorige leven zichzelf ontnomen had en nu in dit leven dat niet meer voor elkaar kon krijgen. Hij had nu zoveel spijt ervan dat hij alles aan de kant schoof voor zijn spiritualiteit en niet besefte dat het leven meer te bieden had. Het was een harde les wat hij nu onderging en het was nu maar afwachten hoe lang dit besef nog ging duren in dit uitzichtloze leven.

Heftig levenservaring, vind je niet ?
De les achter dit verhaal is als volgt : wees spiritueel, maar geniet ook wat het leven te bieden heeft. Ook al lijkt het niet altijd in harmonie of tijdverspillend. Zoek de gouden tussenweg maar blijf op je spirituele pad. Het leven is ook bedoeld om te ontspannen en zelfs uit je tijdsverdrijf kan je van leren. Spiritualiteit is leuk maar het leven biedt zoveel meer. Als we 100 % spiritueel moeten zijn, dan waren we niet op aarde gekomen maar in de kosmos gebleven. Het leven is om te leren, te ervaren en ook om van te genieten.

One Response to “Een gemiste kans”

  1. Dank je wel! Mooi verhaal

Leave a Reply