Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De lessen van ons leven

03.02.2016 · Posted in Spiritueel

levenslessen

In ons aardse leven krijgen we te maken met lessen, levenslessen. Deze lessen zijn heel goed in ons bestaan geintegreerd en langzaam maar zeker krijgen we te maken met gebeurtenissen, ervaringen en relaties waarin een les verstopt zit. Meestal hebben we het niet door en ondergaan we met onze emotionele overgave de lasten van deze lessen. Met de loop der jaren komt vaak pas de wijsheid en gaan we nadenken. We denken aan onze toekomst en sommigen denken terug met de gedachte wat heb ik nou van mijn leven gemaakt. Dat is zo’n beetje de algemene gedachte hoe wij over onze leven overpeinzen. Maar wie denkt nog aan dat moment dat jij elke keer je teen stootte omdat jij niet bewust oplette wat er om je heen gebeurde of dat je terug werd gefloten omdat je jezelf voorbij vloog en dus struikelde over de vreemdste zaken om jou inzichten te geven ?
Volgens mij doen de meesten dat niet. Normaal komen de inzichten pas als we ouder worden, want dan ontwikkelen pas de chakra’s die daarvoor ontwikkeld zijn. Onze hersenen moeten nog de nodige ervaringen bij elkaar schrapen en kennelijk zijn wij geschapen met de genen dat herhalende oefeningen kunst baren. We hebben helaas niet genoeg aan één ervaring maar kennelijk willen wij onze hoofd minstens 10 keer stoten totdat wij wakker worden geschud dat er wel eens een les achter schuilt achter dit unieke record van 10 keer je hoofd te stoten. Wij zijn zo rationeel geworden dat wij eerder denken, dat moet mij nog niet nog een keer gebeuren of de volgende keer dragen wij een helm om de pijn te voorkomen. Je kan begrijpen dat onze kosmische begeleiders, onze gidsen dus, de nodige originele ideëen moeten bedenken om ons weer een hak te zetten zodat we eindelijk eens gaan nadenken.
Vroeg of laat komt het besef dat je nadenkt, hmmmm, hoe kan dit eigenlijk, elke keer mijn hoofd stoten ? Mogelijk komt dat de inzicht dat je bewuster moet zijn en dat je goed om je heen moet kijken. Want terwijl jij met niet oplet zit iemand constant je een loer te draaien. Nou, ben jij blij dat je gidsen je elke keer helpen, maar kennelijk ben jij zo afwezig dat je niet hoort dat ze elke keer roepen : Let eens op ! iemand zit jou een loer te draaien !
Dus daarom bedenken ze dan, we zorgen dat hij zijn hoofd stoot. Zo zit de regie vanuit de kosmos in elkaar.
Maar goed, het begin gaat natuurlijk niet zo vlot en moeten ze teruggrijpen naar de beginsel van oefening baart kunst. Maar ook een ezel zal niet constant zich galopperen aan dezelfde fout en aldoende hoeven wij niet steeds meer in herhaling en kunnen wij de toets van slagen eerder bereiken doordat wij nu beter en met aandacht gaan opletten en bewuster worden. Bewustzijn krijgen we als kind al mee maar door onze aardse bestaan en vooral rationeel denken dutten wij steeds meer in. Ons bewustzijn wordt lui en luier totdat het bijna niet meer weet dat het er is.
Spirituele lessen zijn dus ook bedoeld om ons bewustzijn een reboot te geven, een warming-up voor de rest van je leven en jou wakker te schudden dat je eigenlijk niet kan leven zonder bewustzijn. Bewust zijn, is bewust zijn dat je leeft, dat je er bent en dat je niet zonder reden hier bent. Bewust zijn is het doel herkennen van jouw bestaan hier op aarde. Wat zijn jou lessen en wat heb je geleerd hier op aarde. Bewust zijn is groeien totdat je echt niet meer verder kan en je een doel geven om te leven. Het hoogste doel wat je nastreeft is jezelf zijn en je eigen pad te herkennen en te volgen.
Een heel klein deel van de mensheid is echt bewust bezig met hun lessen en hun inzichten en de overgrote meerderheid is daar nog niet echt mee bezig. Dit is meer een tijdelijk patroon want periodiek zal in de toekomst het overgrote deel van de mensheid wel bewuster worden en leven. Degenen die nu bewust leven vormen de voorhoede van de spirituele revolutie die nu gaande is en niet meer te stoppen is. De duizenden jaren dat de mensheid hier op aarde rondloopt krijgt eindelijk zijn kosmische bestaan weer terug en gaan we langzaam maar zeker weer meetellen in de kosmische groei van al dat is.

Leave a Reply