Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Praktijk gevallen

03.02.2016 · Posted in Healing

praktijkgevallen

In mijn relatief korte bestaan als healer en therapeut heb ik het nodige ervaren in mijn consulten en hulp dat ik bood aan anderen. Meestal ben ik onvoorbereid en moet ik in de situatie improviseren maar kon ik er redelijk vlot uit door mijn inzichten en ervaringen en kan mensen helpen in hun situatie.
Ik heb de mooie uitstraling dat mensen mij vertrouwen en hun geheimen prijsgeven voor hulp. In goed vertrouwen geef ik hun mij inzichten in hun situatie en kan mij met mijn mogelijkheden als healer helpen. Elke situatie is persoonlijk en uniek en kom ik niet zoveel vaste patronen tegen met dezelfde soort problemen. Dit maakt ook elke mens uniek en bijzonder. Als healer help je elke ziel door zijn levensprocessen door en moet je ook beseffen dat niet iedereen aan toe is om de materie goed te begrijpen of te volgen. Was ik in het verleden veel bezig met gidsen, engelen of gaf ik in combinatie de energie door, tegenwoordig moet ik steeds kijken wat ik wel en niet mag doen. Voorheen namen de gidsen en engelen de beslissing wat ze wel en niet mogen doen en kon op mijn dooie gemak healen. Maar niet beseffende of bewust zijn dat niet elke healing datgene doet wat je eigenlijk wilt, dat iemand volledig hersteld.
Je lost voornamelijk een deel op en het andere deel was nog een les voor eigen inzichten. Tegenwoordig zijn mijn mogelijkheden veel uitbreider dan toen en kan ik ook mensen overal bij helpen. Maar ik leerde van de gidsen dat het niet de bedoeling is om overal in te grijpen omdat het proces van leren bij mensen gaande was. Ik moest nu dus kijken wat geholpen kon worden en wat nog gaande was. Het healen krijgt dan een opbouwende karakter en dat betekent een heel andere vorm dan ik jaren geleden leerde. In basis zitten in veel healingsmethodes nog best goede basis eigenschappen. Kijk je naar Reiki, dan denkt iedereen nog steeds aan energie geven, maar de leer van Reiki gaat nog steeds dieper, alleen beseffen mensen dat niet. De 10 stelregels gaven al aan dat er bewust gedacht is aan hoe mensen moeten veranderen.
Voor het healing betekent dus dat je niet meer afwachtend bent maar deel bent van iemands levensproces. Dit kunnen alleen healers die zo ver gevorderd zijn en genoeg inzichten hebben gekregen. Maar dan nog ben je lerend en leer je nog steeds bij. Wat ik mijn leerlingen leer is dat als je healt, pak dan de bron aan, en geef geen pleisters die maar tijdelijk helpen. Dat is namelijk de makkelijkste manier van healen.
Healen is ook groeien en dat kan je alleen als je openstaat voor verandering en het verleggen van grenzen. Wat je leert in workshops en cursussen is een basis. Nergens staat dat je niet mag experimenteren of andere mogelijkheden mag ontdekken. Dat is namelijk één van onze levenslessen, het ontdekken van het leven. Laat je niet tegenhouden omdat je eigen mogelijkheden in principe onbeperkt zijn.
In de praktijk ga ik met een client mee in zijn situatie en in zulke gevallen ontwikkel en ontdek ik weer een nieuwe methodes die ik weer verder uitwerk en voor anderen kan gebruiken. Dat werkt heel mooi als mensen het mogen ervaren en verder komen. Wat ik ook geleerd heb is dat als we dieper gaan graven dat we nooit uit geheald raken. Schijnbaar hebben wij zoveel opgelopen in onze levens dat er genoeg op te lossen is. Puur omdat we nu bewuster zijn en bewust zijn van al datgene waar we mee te maken hebben gehad. Maar alles was bedoeld om te groeien en ook weer los te laten. Daarom is healing voor iedereen heel belangrijk. Healing is de opening naar je spirituele groei. De mensen die ik mag helpen mogen dus vereerd voelen dat ze bezig zijn met hun eigen bewuste proces. Ook al loopt het soms niet echt soepel of zit er geen vooruitgang in, alles helpt mee in je eigen proces.

Leave a Reply