Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De kleine groep

02.28.2016 · Posted in Spiritueel

Above view of a large group of a Mixed Age people smiling and raised hands up. Isolated on white background. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786738][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/group.jpg[/img][/url]

Bewuste spiritualiteit is slechts voorbehouden aan een kleine groep mensen zoals ik het beleef. De overgrote meerderheid van de mensen is daar niet echt bewust mee bezig. Ik heb het hier over de groep mensen die spiritualiteit ontdekken, hun eigen vorm en invulling er aan geven en zich inzetten om zichzelf te ontwikkelen en willen groeien in inzichten en bezig gaan in hun ontdekkingsreis en het zin van dit leven willen begrijpen.
Deze vorm van spiritualiteit wordt door een hele kleine groep mensen beoefend als levenstaak/proces of hoe je het ook beschrijft. Deze groep vormen de voorlopers van een proces waarin de mensheid in bevindt om verder door te groeien. De omschakeling en veranderingen die de bewustzijn van de mensheid gaat veranderen is al in volle gang gezet en ondanks het verzet op alle niveau’s zal het toch gaan gebeuren. God’s wil staat boven alles.
Het proces van veranderen zal nog zeker tijd gaan kosten voordat iedereen over is. Is het niet in dit leven dan mogelijk wel in een volgend leven. Ook al zijn mensen niet echt bewust bezig met spiritualiteit, in hun leven zullen zeker levenslessen gevolgd worden en ook daar zal men van leren en inzichten krijgen.
Veel mensen krijgen pas inzichten op oudere leeftijd en zelfs op het sterfbed krijgen mensen pas inzichten van hun leven en begrijpen ze dan pas de bedoelingen.
Mensen die echt bewust met spiritualiteit bezig gaan, zijn vaak hogere zielen die het nodige al hebben meegemaakt en voelen zich aangetrokken tot deze vorm van bewust worden. Het hoort bij hun aard en hoe ze zijn ingesteld. Het is wel opvallend dat het nu plaatsvind. Toen ik met spiritualiteit begon, rond 2002, was het al gaande. Internet was in opkomst en groeiende en ook spirituele websites begon mondjesmaat te groeien. Nog niet iedereen had een website omdat het nog te duur was en was men nog aangewezen op homepages via je provider. Daarnaast was ook genoeg literatuur te vinden over spiritualiteit. Dus eigenlijk kan ik zeggen dat ik precies op het juiste moment ben begonnen.
Kijken we nu zo’n 15 jaar later, dan kan je heel veel spirituele websites vinden, dus geen homepages, maar websites. Ook zijn er vele boeken verschenen over spiritualiteit en worden ook veel oude informatie ontdekt en doorgegeven. Het bijzondere is dat Nederland een prominent plek inneemt wat spiritualiteit betreft. Zoek maar eens op internet naar spirituele websites en vergelijkt het maar eens met een ander land. Je zult tot je ontdekking erachter komen dat het buitenlandse aanbod veel minder is. Het komt natuurlijk ook door onze democratische vrijheid, liberale samenleving en de vrije meningsuiting. Als je het vergelijkt met zo’n 50 jaar terug, dan is er heel veel veranderd in Nederland.
Maar goed, terugkerend naar de kleine groep mensen die spiritueel bezig zijn. De weg naar spirituele groei is lang en kost tijd. Tijd die je in jezelf investeert en je hopelijk brengt waar je wilt zijn. Deze weg kent veel valkuilen en omwegen maar zal op den duur je brengen waar je wilt zijn. Iedereen is daarmee bezig, ook onbewust. Maar elke weg is persoonlijk maar ook weer collectief.
Spiritualiteit is groeiende, maar langzaam, en steeds meer mensen ontwaken en worden bewuster. Het komt door onze oorsprong en ook de veranderende energietrillingen en ook omdat we bewuster worden als mens. We groeien en gaan zoeken naar onze spirituele afkomst. Min of meer gedwongen door de omstandigheden waarin we verkeren en ook omdat we er niet omheen kunnen hoe we echt zijn.
Het is nu afwachten hoe snel het allemaal gaat en hoe de situatie over 10 jaar is. Ik ben benieuwd of ik dan dit artikel weer onder ogen zie en het weer kan aanvullen met de situatie dan. Wordt vervolgd zou ik zeggen.

Leave a Reply