Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Spiritueel zijn

11.29.2013 · Posted in Spiritueel

spiritual

Als ik zo weer dagje naar mijn werk ga dan vraag ik me wel eens af of mijn collega’s wel eens spiritueel bezig zijn of daarover nadenken. Ik zie het niet.
Voel me in dat opzicht een alleenstaander. Er is wel belangstelling tot een bepaalde hoogte en best enkele collega’s die gevoelig zijn, maar veel doet men er niet mee. Ik heb ze wel eens verteld hoe je je het beste kan beschermen tegen negativiteit en wel eens iemand gezuiverd als er weer wat aanplakte, maar echt constant mee bezig zijn, nee, dan ben ik echt een uitzondering. Kijk in mijn familie, hetzelfde verhaal. Mijn één na jongste broer en vrouw zijn wel heel zorgvuldig bezig met zichzelf af te schermen en hebben wat kennis van mij overgekregen en zijn gevoelig. Maar ook uit noodzaak gezien hun ervaringen. Buiten hun ben ik ook in de familie een uitzondering.
Kijk ik verder in mijn woonwijk, welke de kleinste van Deventer is. Ik ken naast mijn buren maar weinig mensen in deze wijk. Ik ben wel eens in de wijk bezig geweest met een huiszuivering en behandeling maar ook hier ben ik volgens mij een uitzondering. De meeste weten niet eens wat ik doe. Even googlen op internet en zoeken hoeveel healers er in Deventer actief zijn. Grappig is dat ik bovenaan sta als ik zoek. Maar ook de resultaten zijn bedroevend.
Zijn deze resultaten tekenend voor ons spirituele ontwikkeling in het algemeen ? Nee hoor. Eerst kijken wat nou spiritueel zijn betekend. Spiritueel zijn is dat je naar je eigen ziel gaat leven. Zijn zoals je echt bent en waarvoor je hier bent. Het is niet zo dat je meteen contact moet hebben met de kosmische wereld van gidsen, engelen en God.
Het is heel persoonlijk. Elke ziel is uniek. Ik kijk regelmatig naar zielen als ik mijn zielen zuivering en healing doe en ik heb tot nu toe nog geen dezelfde ziel mogen aanschouwen. Elke kleuropbouw is verschillend. Sommigen bevatten diamanten, stralen meer, etc. Is paranormaal zijn spiritueel ? Nee, dat hoeft niet. Het wordt vaak door elkaar gehaald, maar een heel paranormaal iemand kan ook best niet-spiritueel zijn. Bijvoorbeeld mensen die een negatief ego hebben, of hun gaven misbruiken of heel commercieel uitbuiten ten koste van anderen. Er zijn genoeg mensen die zo actief bezig zijn, maar beseffen niet dat ze op deze manier groeien. Bij spiritueel groeien hoort zuiverheid. Hoe hoger je spiritueel bent, hoe minder je geeft om materialisme en geld. Liefde voor jezelf en je medemens komt op de eerste plaats. Niet iedereen is daar heel bewust mee bezig. De meeste mensen zijn onbewust spiritueel bezig. Krijgen vanzelf hun levenslessen op hun pad en vullen dat in als deel van hun dagelijkse leven, maar niet beseffende dat het voorbestemd is en dat hun keuze bepalend is of ze daar lering uit trekking of de inzichten krijgen. Iedereen is onder aan de trap begonnen en langzaam maar zeker omhoog geklommen totdat je die wijze spirituele mens bent die heel bewust met dit leven doorgaat en naar de medemens kijkt die met veel moeite en negativiteit het leven probeert vorm te geven. Aan ons de eer om zelf de weg te kiezen hoe het gaat gebeuren en het mee te mogen maken. Het leven is niet makkelijk en kent zijn uitdagingen, problemen, pijn, verdriet, haat, wraak maar ook liefde, genegenheid, vreugde. Alles maken we een keer mee.
Heb je in dit leven alleen maar armoede, besef dan wel dat je ook levens hebt gekend waarbij je raak was. We mogen het allemaal ervaren, want niemand is uitzonderlijk. Dus als je zegt ik ben heel spiritueel, pas dan op deze woorden, want iedereen is heel spiritueel. Elk mens heeft een goddelijk ziel in zich, zuiver en spiritueel maar iedereen heeft zijn eigen pad af te leggen. Als je jezelf heel spiritueel vind, dan ben je schijnbaar bezig met hele spirituele zaken, zoals healingen geven, paranormaal bezig zijn, naar je gidsen luisteren. Maar besef wel, het is hoe je als mens groeit. Elke handeling, gave en ervaring kunnen je inzichten geven en je kennis vergroten. Sta ook stil bij jezelf en kijk heel diep en luister naar je ziel, die verteld je hoe je echt bewust bent gegroeid. Dat is waar iedereen hier op aarde naar toe leeft. De waarheid vind je in jezelf.
De meeste mensen komen pas tot dit besef als ze ouder worden. Wijsheid komt met de ouderdom zeggen ze. Als alle chakra’s zijn volgroeid begint men vaak terug te kijken naar het leven die men gevolgd heeft. Er komen inzichten en dan gaat het kwartje pas rollen. Op deze manier leren we van ons leven. Er zijn ook genoeg mensen die al heel jong heel bewust ervaren en leren. We noemen deze mensen nieuwetijdskinderen.  In mijn beleving is dus iedereen spiritueel bezig ook al ervaar ik het zelf niet. Ik ben op een ander manier en ander niveau bezig maar ben ook slechts een radartje in een groot geheel. Want tezamen vormen we een collectief en ben ik mede bepalend hoe dit gaat lopen. De weg is al gelegd, alleen hoe en wanneer dat is hoe wij het mogen invullen. Pas later als we ooit terugkeren naar ons kosmische sferen, dan zullen we pas de dingen begrijpen zoals het is. Als mens zijn we beperkt en weten we slechts een klein deel van het grote geheel. Het is ook niet aan ons om alles te mogen begrijpen en te weten. Veel dingen gaan ons te boven en het is maar goed dat we het ook niet weten.
Spiritueel bezig zijn is dus jezelf ontdekken maar dat geeft je ook toegang tot het groter geheel om dat te mogen begrijpen.

One Response to “Spiritueel zijn”

  1. Het is mooi te zien dat steeds meer mensen spiritueel bezig zijn!

Leave a Reply