Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Energie activaties en inwijdingen

06.16.2014 · Posted in Healing, Spiritueel

attunement

Het energiewerk en healingswezen bestaat grotendeels uit workshops en inwijdingsrituelen. Toen Reiki in de wereld kwam waren de inwijdingen geheim, want stel dat er misbruik van werd gemaakt. Het mysterieuze was geboren en het duurde lang voordat het uiteindelijk openbaar werd gemaakt door Diane Stein. Ook de Reiki symbolen moesten geheim blijven maar tenslotte hoef je maar op internet te googlen en je vind het zonder problemen. Heel lang hebben diverse Reiki-masters met symbolen zitten klooien en andere symbolen zitten introduceren en zichzelf wijs gemaakt dat zij de originele Reiki-energie hebben ontdekt want men was ervan overtuigd dat men niet de originele Reiki-energie had. En zo leeft de ego, mystiek en bewustzijn voort wat betreft zuiverheid en authenticiteit over Reiki.

Tegenwoordig zijn er in korte zoveel soorten energiëen, inwijdingen en workshops beschikbaar dat je als leek niet meer weet wat nu de juiste is of wat je moet kiezen. Eigenlijk geeft het datgene aan wat ik al heel lang wist : energie kent zoveel vormen en soorten. Het feit dat wij energie exclusief verbinden aan een inwijding is heel aards. Wie zijn wij om te bepalen dat jij een bepaalde energie mag gebruiken en alleen als jij bij ons een workshop volgt en betaald. Waar is de onvoorwaardelijke liefde en bewustzijn dat energie voor iedereen vanuit de kosmos toegankelijk en onbeperkt is ?
Het draait hier op aarde om principes, geld, tijd, ego, verantwoordelijkheid, exclusiviteit, bewustzijn, kennis, etc. Elke master heeft zo zijn redenen waarom hij of zij de energie wil doorgeven of beter gezegd iemand wil inwijden/afstemmen.
In de Alribru-methode beschreef ik al methodes dat je in principe elke energie vanuit de kosmos kan gebruiken zonder inwijding en zonder tussenkomst van een master. Onze ziel komt uit de wereld van kosmische energiëen en wie zijn wij om te bepalen dat die ziel zijn energie niet mag gebruiken. En zo zijn er nog veel meer healers die al onbewust met energiëen werken en healen zonder dat het een naam heeft of een inwijding, want ze gebruiken hun intentie en wil, en dan komt de energie wel die ze nodig hebben.
Een eerste inwijding is wel goed om je energiekanalen open te zetten, maar daarna is het eigenlijk aan jezelf met welke energie je wilt werken. Als je je openstelt en in gedachten op een energie afstemt, dan heb je het in principe al, zo makkelijk is het. Als je daarop vertrouwt en je intentie gebruikt dat je deze energie wilt gebruiken, let dan maar op, want de energie gaat al stromen. Het is juist onze manier van denken hoe energie bestaat en het feit dat wij een energie ook naam geven, dat ons beperkt in het gebruik ervan. Energie werk is zelf ontdekken, zelf groeien en zelf kijken waar je grenzen liggen en hoe je deze grenzen kan verleggen. Een master kan je dat niet leren en hoogstens je op de juiste spoor zetten. Maar je eigen ontwikkeling heb je zelf in je hand. Besef dus goed dat energie vanuit de kosmos voor iedereen is. Je eigen ontwikkeling en groei zijn de enige beperkingen en je krijgt altijd datgene wat het beste bij je past. Dit is dus slechts het begin. Kom je verder dan zal je ooit ontdekken hoe energie verder is opgebouwd. Elke energie in de kosmos heeft dezelfde elementen en dezelfde bron. Het feit dat wij steeds de exclusiviteit van energie willen handhaven beperkt onze spirituele groei en bewustwording en heeft ook te maken met onze ego.
De enige beperkingen die wij willen opleggen zijn tegen de aardse nuchtere mens die in principe geen interesse heeft in zulke zaken, dus dat is weer heel tegenstrijdig. Voorheen is men beducht tegen mensen die het negatief willen gebruiken of misbruiken. Het commercieel willen uitbuiten. Mijn mening is dat als iedereen het vanuit spirituele standpunt zou openstellen, dat zulke aardse invloeden geen vat meer hebben op zulke zaken. Maar het zal nog een tijd duren voor het energiewerk zo gemeengoed wordt dat het niet meer exclusief en bijzonder meer is, maar slechts een doodnormale zaak in ons leven. Ik ontwikkel ook veel nieuwe mogelijkheden en methodes en heb hele bijzondere mogelijkheden ontdekt die je nergens anders terugvind in andere workshops. De reden dat ik het afdekt is puur om te zorgen dat anderen het niet commercieel kunnen uitbuiten of exclusief kunnen maken als eigen workshops. Ik had het ook zelf commercieel kunnen uitbuiten maar daar ben ik zelf geen voorstander van want het gaat mij nog steeds om zuiverheid en integerheid.

One Response to “Energie activaties en inwijdingen”

  1. Heel mooi gesproken ( najah.. geschreven) Ik denk er precies zo over. Lange tijd heb ik me afgevraagd waarom ik er nog altijd niet aan toe ben om mijn verkregen inwijdingen door te geven. En sinds kort ben ik daar achter: omdat ik het eigenlijk onzin vind.
    Maar waarom wil ik dan zelf wel die inwijdingen ontvangen van tijd tot tijd? Dat is puur doordat ik nog niet overal evenveel kennis van heb en mijn onzekerheid dan zegt: Toe maar! Doe dat maar. En met mijn tastzin en zicht kan ik dan daadwerkelijk zien dat ik dat kan omdat ik die afstemming heb gekregen haha.. Absurd hoe ons hoofd/ego eigenlijk werkt. Het blijft altijd weer een gevecht maar het wordt makkelijker. Inmiddels zoek ik het op youtube op als ik bewust kennis wil maken met een energie die ik nog niet ken. Ook het lezen van dit artikel, stelt wederom het ego gerust 😉 Ik ben niet de enige die zo denkt! Dank je wel hiervoor! Liefs, Melissa

Leave a Reply