Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De biologische natuurwetten

06.16.2014 · Posted in Healing, Spiritueel

ziek

Ik las over dit onderwerp en ik vond uitermate interessant om erover te bloggen. Het gaat over ziek worden en ziek zijn en natuurlijk ook mijn ervaring hiermee.

De biologische natuurwetten geven een totaal ander beeld van het functioneren van ons lichaam dan de reguliere medische basiskennis:

– Als je ziek wordt komt de stress eruit.
– Als je ziek wordt gaat juist de goede kant uit, want is er iets opgelost, de situatie of gebeurtenis is voorbij of verwerkt!

Kennis van de biologische natuurwetten zorgen ervoor dat je begrijpt wat er zich in je lichaam afspeelt. Dit voorkomt onnodige angst en spanningen, die er later weer in de vorm van ziekten uit moeten. Kennis van de biologische natuurwetten zorgt ervoor dat je weet dat je lichaam zichzelf zal genezen. Het is geen vraag meer, geen onzekerheid waardoor je in wilt gaan grijpen of je lichaam wilt gaan ondersteunen. Het is een innerlijk weten geworden, een vaststaand feit.

Een interessant stuk beschrijft het Dirk Hamer Syndroom (DHS) :

Elke ziekte is het resultaat dat jou emotioneel raakt. Er zijn diverse zaken die dat kunnen veroorzaken en het hoeft niet eens een heftige te zijn, maar het doet wel wat met je. Het feit dat je geraakt wordt, veroorzaakt een stress. Onbewust is ons lichaam hier mee bezig en dan worden we ziek. De stress moet er namelijk uit. Ziekte is dan de ontspanning van het lichaam om de stress te ontladen. Daarom is ziek zijn goed voor ons, want is het de ontlading, de ontspanning.

Het begint met de inslag van een gebeuren. Dit is je persoonlijke interpretatie van een emotionele of traumatische gebeurtenis. Er volgt een fase van stress waarbij je lichaam veranderingen doorvoert om de situatie het hoofd te bieden. Het lichaam heeft dan extra energie nodig om dit te kunnen handelen. Bij dieren volgt dan een vlucht of vechtreactie, maar bij mensen gaat het meestal in het hoofd zitten, dus mentaal krijgen we er last van. We kunnen ook last krijgen van zaken die nog moeten gebeuren zoals een dreigend ontslag of andere zaken die we al weten maar die nog gebeurt zijn. Ons lichaam probeert de crisis te regelen zodat de kans op overleven het grootst is. Nadat de situatie opgelost is hoeft het niet meer en keert ons lichaam terug in de ontspannen fase. Het herstelt zich van de inspanningen en we worden moe en eventueel ziek : de genezing treedt in.
Ziek zijn zoals we het dus zien, is eigenlijk de herstelfase waardoor ons lichaam zich hersteld. Er vinden allerlei processen plaats om te herstellen. Als je nu op deze andere manier tegen ziekte aan kijkt en meer vertrouwen hebt dan zal je merken dat je veel sneller hersteld. Het heeft te maken met je eigen rust en vertrouwen in een goede afloop.

Uit eigen ervaring weet ik dat als je griep hebt, dat rust en niets doen veel beter is voor je herstel dan griep hebben en ondertussen wel met je gedachten bezig zijn de genezing kan vertragen. Maar dat dit ook voor alle andere ziektes en aandoeningen geldt, dan staan we allemaal eigenlijk niet bij stil. Ook de maatschappij staat hier niet bij stil en dwingt men min of meer zieke medewerkers al te gaan werken zonder dat ze echt uitgeziekt zijn. Ziek zijn kost geld en daarom lopen best veel mensen lang rond met een bepaalde aandoening of ziekte. De principe waar het hier om draait wordt eigenlijk ook gebruikt in mijn Incident-Impact-Bestaansrecht methode waarbij we uitgaan dat emotionele zaken en invloed hebben op ziektes en dat we door deze te transformeren ook de lading van de ziekte verdwijnt en hierdoor herstel optreedt. Niet alles invloeden hoeven je meteen ziek te maken maar kunnen als blokkade of ballast aanwezig zijn en later alsnog actief worden.

De websites van Mies Kloos-Raasveldt zijn :

www.levensbewustzijn.nl
www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl

2 Responses to “De biologische natuurwetten”

  1. Tijdens een precies van een makkelijk te overwinnen ziekte, zoals griep, verkoudheid
    geneest je lichaam zich zelf, dat is geen wonder. Echter mies kloos zegt mensen met oa kanker te kunnen helpen, Adviezen over angst en het volgende leven worden gegeven.
    In hun besloten Facebook groep sterven geregeld mensen aan de gevolgen van een kanker. De biologische wetten gaan dan ineens niet op. Hun reactie is dan uiteraard dat de patiënt de wetten niet goed na geleefd heeft.
    Deze vrouw beïnvloed kwetsbare patiënten die alles aan willen grijpen om weer te genezen.Blijf bij Deze gevaarlijke vrouw uit de buurt als u of uw naasten verder willen leven ( op de ze planeet) want ze zegt dat de niet overlevende gewoon door leven maar dan elders…helaas heeft een patiënt daar op dat moment erg weinig aan. Ga naar een dokter of ziekenhuis. Ik ben een naaste van een kankerpatiënt die mies kloos even dacht te kunnen helpen. Zo ziek als een hond is ze opgenomen in het ziekenhuis en daar word ze behandeld. Goede hoop hebben we op genezing, maar het is bijna te laat geweest! Met dank aan mies kloos.. Ben benieuwd wat ze doet als een van haar kinderen kanker krijgt.

    • Kanker is een heel moeilijk proces om te overwinnen. Veranderen is voor veel mensen moeilijk en diep in hun zelf kijken is al moeilijk genoeg. Ik help genoeg mensen om bewust te zijn, maar daar zie je ook hoeveel mensen worstelen met hun eigen gevoelens, de signalen die ze niet waarnemen of niet kunnen interpreteren. Puur omdat we het afgeleerd hebben en niet meer weten hoe. Dus willen mensen veranderen dan kost het tijd en moeite en dat gaat niet zo makkelijk. Iemand die al ziek is van kanker is vaak niet meer in staat om te kunnen veranderen of heeft zelfs de energie niet meer voor. Je moet van goede huize komen dat je die wilskracht nog hebt en daar voor wil gaan en alle vertrouwen daar in hebt. Dus de anderen invalshoeken zijn goed wat ziektes betreft, maar praktisch gezien niet altijd uitvoerbaar en dat moeten wij ook inzien.

Leave a Reply