Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Tarwe gezond ?

06.08.2014 · Posted in Overige

 

tarwe

Al jaren merk ik dat ik toch niet zo in balans ben zoals ik altijd dacht. Ik voel me goed en krachtig, maar toch het kan schijnbaar toch nog beter.
Een klant kwam bij mijn consulttafel en ging met mij aan de praat en net toen hij weg wilde gaan vertelde hij mij over zijn periode dat het slecht met hem ging. Hij overleefde 2 hartaanvallen en vertelde dat hij ontdekte dat het kwam door het eten van tarwe. Het was een eye-opener voor mij. Ik stopte die week met tarwe maar at alleen broodbeleg (worst en kaas) en ik voelde al zowieso rust in mijn lichaam. Geen dips meer na het middageten en ik kon me de hele dag concentreren op het werk. In die week was ik al op zoek naar een broodbakmachine en zocht naar gezonde graanmeel. Ik kwam diverse artikelen tegen op internet over het verschijnsel tarwe en mijn gevoel was toch juist. Het was niet goed voor mij om verder te gaan met tarwe eten.
Mijn lichamelijke verschijnselen waren : Steeds krachtigere middagdips in de verloop van de dag waarbij ik meestal pas rond 15:00 uur overheen kwam. Restless legs, dus onrustige benen door mineralen tekort door het eten van tarwe. Door de dips moeite om op mijn werk te concentreren. Opgekropte gevoel na het eten, een volle buik ervaren en ook de buikomvang nam toe. Last van een broodbuik en langzaam steeds zwaarder worden. Vocht wordt vastgehouden door het lichaam. Onrust in het lichaam, spanningen en soms zelfs steken. Na een aantal weken zelf brood maken en diverse gezonde granen uitgeprobeerd te hebben, merkte al heel veel verschil : totale rust in mijn lichaam, betere ontspanning, lichaamsgewicht neemt af en hierdoor ook mijn buikje, betere slaap, geen dips meer, de hele dag volledige concentratie op mijn werk, restless legs verdwijnen, vochtverlies van mijn lichaam, volledige energie de hele dag door en dit allemaal werkt ook mentaal heel mooi door.
Er is op internet genoeg redenen te vinden waarom tarwe toch niet goed voor ons is, zoals het altijd wel wordt beweerd. Er zijn zowel voorstanders als tegenstanders maar je moet het zelf ervaren en dan zal je het verschil merken. In het kort : Tarwe wordt geproduceerd met het doel om de mens te voeden. Hierdoor zijn de granen steeds doorgekweekt en veredeld totdat er een tarwe ontstond die snel groeit, een grote opbrengst geeft en krachtig is tegen ziektes en het weer. Door het snelle oogsten kan het graan niet volgroeien en rijp worden en worden schadelijke stoffen die de plant beschermen nauwelijks geneutraliseerd en krijgen wij deze stoffen ook binnen met alle gevolgen. De samenstelling van de tarwe bevat nu koolhydraten die we nu snelle suikers noemen. Daarom is het niet vreemd dat je dips krijgt, je suikerspiegel stijgt na het eten en het is zelfs erger dan gewoon suiker. Deze suikers onttrekken mineralen en vitamines van ons lichaam en ontstaan dus tekorten in ons lichaam. De schadelijke stoffen van tarwe hebben een schadelijke effect op diverse lichaamsprocessen in ons lichaam en door deze stoffen kunnen de goede stoffen in de tarwe ook niet goed opgenomen worden. Dus tarwe voegt hierdoor weinig toe en kan het in de loop der tijd meer kwaad doen dan goeds. De stoffen hebben ook negatief effect op ons endorfine en dopamine systemen en kunnen dus een negatief effect hebben op ons mentaal welzijn. De negatieve effecten van tarwe op ons lichaam is sluipend en kan dus na jaren later grote problemen opleveren en niemand zal dan de link leggen met tarwe. Het verschil merk je pas als dus stopt met tarwe eten en overgaat op gezondere granen die biologisch zijn volgroeid. Deze granen zijn ook wel bekend als oertarwe, dus hele klassieke tarwe uit de oudheid zoals het behoort te zijn. Deze zijn voedzamer, volgroeid en geven ons de mineralen die we nodig hebben. Ons tarwe is gelukkig nog niet zover gemanipuleerd zoals het al in de Verenigde Staten bestaat. Gemanipuleerd voedsel wordt namelijk niet door ons lichaam herkend en geeft ook op langere termijn problemen. Het boek van de Amerikaanse cardialoog William Davis dat ook in Nederland is verschenen onder de
titel Broodbuik, verteld wat de gevaarlijke gevolgen zijn voor ons hart en bloedvaten. Onze voorouders wisten al dat graan schadelijke stoffen bevat. Ze gingen het graan altijd een dag weken in water voordat er meel van werd gemaakt. Door het weken kwamen er meer vitamines in de graan los en werden de schadelijke stoffen geneutraliseerd. Bewustwording is dus ook bewust worden van de voeding wat je eet. Er wordt teveel gerommeld met onze voeding door twee intenties : iedereen van eten voorzien en geld verdienen. Eigenlijk moet er nog een andere intentie bij komen : zuiver en gezond eten zonder toevoegingen en manipulatie.
Deze intentie werkt haaks ten opzichte van de andere twee intenties.

Inmiddels zijn we al meer als 3 maanden verder. Ik ben inmiddels 6 kg lichaamsgewicht kwijt, moet de riem een gaatje minder aanspannen. Kan me goed op het werk concentreren de hele dag door. Heb geen dips meer. Verder eet ik gezonder, weinig suiker en zoetigheid en snoep ik verstandiger, dus rozijntjes, snoeptomaatjes. En in de algemeenheid merk ik dat gezonder in mijn vel zit.

Leave a Reply