Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De kracht van healing en de zorg(en)

01.12.2014 · Posted in Healing, Spiritueel

godshealing

Healing is tegenwoordig een steeds meer bekender woord voor het geven van energie. Het is het Engelse woord voor genezing en in onze taal staat het voor het alternatieve of spirituele manier van genezing door middel van energie. In 1986 kwam Reiki naar Nederland toe en daarvoor werd het al gegeven door middel van magnetiseren en handopleggers die ook energie doorgaven. Sinds Reiki is het snel gegaan. Er bestaan tegenwoordig steeds meer nieuwe methodes en nieuwere krachtige energieën. Het is niet de kracht van de energie maar ook wat het doet en waarvoor. Helaas bestaat er geen energie die alles kan oplossen. Als dat zo was dan was de medische wetenschap en de reguliere geneeskunde grotendeels niet meer nodig.
En niet te vergeten de farmaceutische industrie. Tegenwoordig gaat er zoveel geld op aan medische zorg en zelfs onze Rijksbegroting heeft de zorg als grootste kostenpost dat je toch mag afvragen wat er aan de hand is in deze moderne wereld. Je zou verwachten dat er in deze moderne tijd in de westerse wereld veel mensen gezond zijn, ziektes nauwelijks niet meer voorkomen, de geneesmethodes zo modern en krachtig zijn dat we snel herstellen, ons eten en drinken zo optimaal zijn dat we daar genoeg van binnen krijgen. Echter het is juist eerder omgekeerd. Er zijn natuurlijk veel oorzaken aan te wijzen waarom het niet zo goed zou lopen dan het eigenlijk zou moeten.

De hedendaagse moderne zorg in onze maatschappij is vooral gericht om de klachten te verhelpen en het dieper kijken naar de oorzaak heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Ook de tijd die de huisarts ter beschikking heeft en ook of de patiënt mondeling adequaat duidelijk kan maken wat er aan de hand is en aan kan geven wat de mogelijke oorzaak is, bepalen of een behandeling succes heeft. Er is genoeg medische kennis aanwezig maar deze kennis is vooral gericht op resultaat op korte termijn en op wetenschappelijke onderbouwing. Maar of dit voldoende is ? Daarnaast heb je ook een groot deel ouderenzorg die in stand wordt gehouden en hebben we ook veel mensen met handicapten en psychische problemen.
Een groot deel van de zorg bestaat uit het voorschrijven van medicijnen en hopen we dat de medicijnen de klachten verhelpt. Maar of dit nu echt de oplossing is ?  Daarnaast zie je ook veel moderne ziektes opkomen, hartklachten, kanker, stress wat ook ziekmakend is, allergieën, virussen en residente bacterieën, psychische klachten etc. Veel van deze ziektes werken we ook zelf in de hand door onze onbewuste manier van leven. Veel dingen in ons leven laten we ook gebeuren en staan we toe dat het gaat gebeuren. Er is ook gemakzucht bij veel mensen aanwezig, want we willen niet werken aan onze gezondheid. Eigenlijk weten we heel goed dat vet eten niet goed voor ons is. Teveel zoetigheid en suiker is ook niet goed. etc.
Spiritueel en alternatief gezien zien wij veel klachten van het lichaam als signalen dat er iets mis is. En niet zozeer alleen van lichamelijke aard, het gaat veel verder dan dat. Het psyschische aspect van de mens en zelfs op zielsniveau kunnen er problemen zijn die zich lichamelijk uiten. Daarnaast kan er op energie-niveau ook veel mis zijn. Er zijn op dit moment niet voor niets veel healers en hierdoor ook kennis aanwezig wat betreft over onze energetische lichaam. Het is leren begrijpen wat ons lichaam aan wil geven en hierdoor ook meteen de oorzaak aanpakken. Veel mensen staan daar ook niet voor open of willen daar niet in geloven dat de oorzaak van hun klachten bijv. te maken heeft met een traumatische of emotionele ervaring wat ze jaren geleden hebben gehad en het kan zelfs heel vroeg in hun jeugd zijn gebeurd wat ze niet meer herinneren of weggestopt hebben. Helaas staat de moderne medische wereld nog steeds grotendeels niet open voor de alternatieve sector en vind er slechts mondjesmaat uitwisseling plaats. Het is alleen nu afwachten tot hoever wij het laten komen in de maatschappij. De medische kosten rijzen de pan uit waardoor er keuzes worden gemaakt, bezuinigingen plaatsvinden, mensen niet voldoende zorg krijgen, en door de financiële  consequenties die gevolgen hebben, vind er zelfs corruptie plaats door fraude met declaraties. Door al deze problemen zullen er steeds meer mensen hun weg vinden naar de alternatieve wereld. Baat het niet, schaadt het niet. Voordat je in deze wereld hulp zoekt zijn er wat adviezen wat ik wil doorgeven.

Laat je goed informeren, er is genoeg kennis op internet en informatie daarover te lezen.
Vragen staat vrij dus stel eerst vragen en laat je goed informeren.
Kosten in de alternatieve sector moeten billijk zijn. Er zijn genoeg mensen die hulp bieden waarbij geld niet de belangrijkste factor is. Bij hoge bedragen mag je best voorzichtig zijn.
Wees geen melkkoe voor therapeuten en healers die je elke keer laten terugkomen en waarbij je geen resultaat ervaart. Maak ook zelf keuzes en toon initiatief.
De alternatieve sector heeft vaak een andere kijk op ziekte, dus sta daar ook open voor, maar neem niet alles voor vanzelfsprekend aan.
Probeer eens rond te vragen in je eigen kennissenkring over ervaringen in het alternatieve circuit. Er zijn ook genoeg mensen die je niet serieus nemen. Laat je daar door niet afschrikken.
Er zijn ook huisartsen die wel openstaan voor alternatieve hulp. Praat daar eens over.

Er zijn genoeg klachten die in de medische wereld niet opgelost worden en in de alternatieve circuit weer wel. Ik heb genoeg klanten geholpen die al diverse medische specialisten hebben geraadpleegd maar de klachten bleven aanhouden. Dan zie ik bijv. dat er een negatieve entiteit op de rug of nek zit die de energie blokkeert en de klant van negatieve energie voorziet waardoor er lichamelijke klachten ontstaan. Het lichaam geeft klachten als signaal dat er iets niet klopt. Na een zuivering verminderen de klachten tot die tenslotte verdween. Een kind met een geboortetrauma loopt sindsdien heel gespannen, net alsof ze in een cocon zit. Ik kreeg haar te zien bij een huisbezoek en niemand wist wat er met haar aan de hand was. Ik voelde het aan en kreeg al snel het beeld door dat ze vastzat tijdens de geboorte en dat konden de ouders bevestigen. Door de energie die de trauma veroorzaakte op te lossen verdween de spanning in haar lijf en kon ze weer van het leven genieten. Een klant met migraine loopt al jaren bij artsen voor hulp, maar niets hielp. Bleek zijn bed boven op een aardstraal te zitten. Probleem werd opgelost door het bed te verplaatsen.
Een fysiotherapeute (!) loopt al tijden met een vastzittende nek en schouders en krijgt het maar niet weg. Er zat negatieve energie en door die op te lossen kwam alles weer los. Een gepensioneerde klant is al opgegeven door de artsen wegens veel tumoren in zijn lichaam die maar niet weggingen. Ik keek ernaar en zag hele zwarte negatieve energie om hem heen. Hij is gezuiverd en sindsdien gaat het alleen maar beter. Een andere klant is bijna veroordeeld tot de rolstoel. Is door mij gezuiverd en geheald en leerde ook zelf te healen. Nu loopt ze weer, fietst ze weer en is alleen maar aan het vooruit gaan. Een ander klant heeft veel slaapproblemen en krijgt dus slaapmiddelen maar dat wil ze niet. Ze blijkt slecht geaard te zijn en na een grondige aarding door mijn gidsen heeft ze veel minder last van onrustig slapen en door zelf te aarden heeft ze veel meer rust. En zo kan ik maar doorgaan met het op noemen van voorbeelden uit mijn praktijk.
Ik moet het doen van klantenbinding en mond-op-mond reclame maar ook van mensen die een goed gevoel krijgen als ze mijn website lezen. Zo werkt het ook. Er zal nog een tijd duren voordat het alternatieve circuit een groot deel van de zorg overneemt, maar de trend is al gezet. Ondanks dat er toch wat rotte appels in de alternatief circuit actief zijn, is de meerderheid gelukkig wel goed bezig om de medemens te helpen.

2 Responses to “De kracht van healing en de zorg(en)”

 1. Wat een fijn verhaal zeg! Zijn er, naast de mensen die je noemt, ook klanten die je niet hebt kunnen helpen?

  Ik heb zelf al jaren last van pijn in mijn nek wat soms opspeelt. Ik heb er niet dagelijks last van, maar soms speelt het ineens op en dan krijg ik gigantisch hoofdpijn, moet soms zelf overgeven. Mijn vader en mijn jongere broer hebben er ook last van. We hebben allemaal zoiets van ´zal wel in de familie zitten´. Zou je hier ook een oplossing voor kunnen hebben?

 2. Hey Layla,

  ben je al langs de dokter geweest?
  Misschien kan die je doorverwijzen naar een chiropractor.

  Groetjes,
  Anja

Leave a Reply