Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Zelfliefde

01.08.2014 · Posted in Spiritueel

houdjezelf1

Liefde voor jezelf voelen. Het is één van de meeste fundamentele dingen in ons leven. We kunnen van anderen houden en liefde geven maar de basis is toch liefde voor jezelf voelen. Je kan veel geven maar als je jezelf vergeet dan is er straks niets meer te geven en ga je er zelf onderdoor. Veel mensen zijn er niet bewust van het feit of ze echt van hunzelf houden of niet. Liefde voor jezelf voelen is zo belangrijk want het de basis in je leven waar alles omheen draait. De invloed hiervan is van invloed op hoe jij bent in dit leven en bepaalt hierdoor ook hoe jij je leven vorm gaat geven. Daarom is het goed om daar eens aandacht aan te geven en diep in jezelf gaat voelen en ervaren hoe het staat met je zelfliefde.
Voor je liefde voor jezelf of kan je uperhaupt liefde voelen ? Hoe voelt liefde ? Dat is voor veel mensen iets ongrijpbaars. Het is er wel maar probeer het maar eens te beschrijven.
Ik heb tijdens mijn huisbezoeken veel healingen/zuiveringen gedaan met mijn gidsen en de engelen en veel mensen mogen helpen. In de healingen zitten de mensen in een wolk van positieve energie en veel liefde maar veel kunnen het alleen maar voelen en ervaren en beschrijven het als fijne warmte. Kinderen daartegen herkennen het meteen en ik kan me goed herinneren dat ik vroeg aan een meisje : wat voel je ? Het antwoord was heel direct en duidelijk : “Ik voel heel veel liefde om me heen”. Ook een van volwassen klanten werd heel ontroerd en beschreef ook dat ze zoveel liefde om zich heen voelde.
Het zijn slechts één van de weinigen die het zo goed konden beschrijven. Als er zoveel hemelse liefde om je heen aanwezig is en je kan het nog niet precies omschrijven, dan wordt het omschrijven van liefde voor jezelf of anderen denk ik toch wel een probleem. Het komt diep uit je binnenste en moet ook nog de buitenwereld raken of beinvloeden. Hoe krachtig moet je liefde dan zijn ? Het is een kwestie van ervaren en er bewust van zijn, want veel mensen zijn zo onbewust met hun gevoel bezig dat ze zelfs liefde niet meer herkennen. Als men kijkt naar anderen die men leuk of aardig vind dan kan er een vonkje overspringen. Verliefdheid heet het. Maar verliefdheid is iets anders dan echt liefde voelen. Verliefdheid zit tussen je oren, het is een psychisch proces in je hoofd wat volgens wetenschappers zelfs staat aan krankzinnigheid. Verliefdheid is ook tijdelijk en het is een soort roes wat overgaat. Als je dan nog steeds iets is en het komt echt uit je hart, dan is er sprake van liefde. Liefde zit dus in je hart.
Daar komt ook het gevoel uit en de warmte voor iemand. Hou je echt van iemand concentreer maar eens op je hart en voel. Dan weet je dat het echt is. Helaas kan het ook slechts van één kant komen dat jij alleen maar warmte voelt vanuit je hart en de ander helemaal niets. Liefde is echter ook pijnlijk als jij het slecht ervaart en de ander niet. Daar is niets mee alleen als de liefde niet beantwoord wordt dan komt de liefdespijn en dat voelt als het echt is, ook pijnlijk vanuit je hartstreek. Liefde is ook de sterkste energie wat we in ons dragen. Onze ziel is ook onvoorwaardelijke liefde.

Liefde voor jezelf, daar ging het onderwerp over. Liefde voor jezelf zit al in je. We houden zielsveel van onszelf. Echter onze opvoeding en ook levenservaringen kunnen dit gevoel teniet doen of blokkeren. Als we negatieve dingen in ons leven meemaken, gekwetst worden, liefde wordt niet beantwoord, verdriet kennen, als we niet geaccepteerd worden hoe we zijn, dan kunnen we onze binding met onze ziel verminderen en ons afsluiten en verliezen we het gevoel van liefde. We gaan meer op ons verstand leven en verliezen ook de greep voor onze gevoelens. We zijn wel emotioneel maar kunnen vaak het gevoel niet meer plaatsen. We raken dus uit balans en we kunnen er zelfs erg ziek van worden.
Het is dus ook belangrijk om meer aandacht aan jezelf te geven en ook de tijd ervoor nemen. Jezelf heerlijk verwennen is echt geen overbodige luxe. Probeer ook je gevoel naar jezelf te leren voelen en neem er ook de tijd en aandacht voor. Wat voel je in jezelf en kan je het gevoel plaatsen. Als je op deze manier bezig gaat dan leer je jezelf kennen. Je gehele levensgeschiedenis op gevoel en emotioneel gebied zit in je geheugen en lichaam verborgen en wordt als herinnering meegedragen. Als je er niets mee doet bepaald het hoe je bent in dit leven. Maar we zijn uniek, we kunnen dit geheugen lezen, aftasten, begrijpen en dat geheugen ook weer wissen of zelfs omzetten. Het is een soort systeemgeheugen, ik zou eerder zeggen RAM-geheugen zoals bij een computer. Maar niet helemaal, want we kunnen dat geheugen wissen en formatteren.
Dat kan bij een mens niet helemaal, want ons geheugen vergeet weinig maar we kunnen het wel omzetten van negatief naar positief geladen, door het te begrijpen en te ervaren alszijnde dat we het accepteren. Zelfliefde is bij iedereen aanwezig maar de herinnering daar naartoe wordt vergeten of weggedrukt. We beseffen vaak niet dat wij anderen het toelaten om niet van onszelf te houden maar de oplossing is juist te leren accepteren hoe je echt bent en dat je ook weet hoe je van jezelf moet houden. We moeten weer graven in dat grote geheugen van ons zelf en deze kennis weer naar boven zien te halen.
Dat is moeilijk. Als je dat niet kan, dan moet je toch leren stapje voor stapje te leren voelen wat liefde is. En dat gaat zeker tijd kosten. Het is vooral accepteren wie je bent, wat je bent en weer bewust dat je bijzonder bent. Wat er is niemand anders die zo is als je bent. Elke mens is anders. Zoek vrede in jezelf en vrede met wat er allemaal gebeurt is. Het is ook vergeven van andere mensen en vergeven wat je aangedaan is. Een moeilijk proces voor veel mensen. Probeer je levensverhaal op papier te zetten en zoek voor elk jaar de dingen die gebeurt zijn en probeer je gevoel daar te plaatsen. Zo leer je ook je gevoel te kennen en probeer ook los te laten. Wat gebeurt is, is gebeurt en kan ook niet meer veranderd worden. Maar belangrijker is, kan jij veranderen als toen ? Of jij nog steeds die nare gevoelens ? Probeer dat in het positief licht te zetten. Vrede in zien te vinden en wat heb jij daarvan geleerd ? Hoe zou jij het doen ? Zie het als hele krachtige levenslessen die jij in praktijk mocht doen. Om jou te leren inzichten te geven, hoe het niet moet en hoe jij het wel kan. Dat maakt jou bijzonder. Probeer je hart te openen en warme energie van liefde over dat gebeuren te plaatsen, de mensen die negatief waren. Stuur heel veel liefde naar alle betrokkenden en vergeet vooral jezelf niet. Alle pijnen, herinneringen, ervaringen mag je allemaal met je positieve energie omvatten. En voel dan nogmaals. Voel je nog steeds negatiefs ? Dan net zolang doorgaan totdat jij voelt en ziet dat het toch een positieve ervaring was geweest. Eigenlijk zijn alle ervaringen in je leven krachtige levenslessen om jou te leren hoe het wel zou moeten. Je integriteit en zuiverheid van je ziel wordt telkens getest en het is aan jou om daar steeds boven te staan. Elke keer als wij aan negatieve dingen in het leven er aan toegeven, doen wij onszelf tekort en daar worden we niet gelukkig van met alle gevolgen.
Zoek de steun in jezelf en als het niet lukt bij anderen. De grootste kracht zit nog steeds in je, je ziel. Deze onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde mag je openen en door je heen laten gaan, want vergeet niet dat het goddelijk is. Als je daar de weg naar toe weet te vinden, dan heb je grootste kracht en gave in hadden, liefde voor jezelf maar ook voor anderen.

 

One Response to “Zelfliefde”

  1. Irene says:

    Een feest van herkenning. Ik probeer dit constant. Er zit voor mijn gevoel nog 1 blokkade, maar daar zoek ik nu hulp voor. Wat hier staat herken ik zo, het is zo mooi om liefde voor jezelf te voelen en het zorgt ervoor dat je nog meer liefde voor de mensen om je heen voelt. Het maakt mij positief en dat straal ik uit.

Leave a Reply