Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Bewustzijn

01.05.2014 · Posted in Healing, Spiritueel

bewustzijn1

Als we spiritueel ontwikkelen worden bewuster van ons zelf en van ons leven hier op aarde. Als healer ben ik langzamerhand bewuster gaan worden door de invloed van de healende energieën. Veel healers zijn bezig om anderen te helpen met hun klachten maar wat heel belangrijk is en eigenlijk het belangrijkste is, is het groeien van je bewustzijn. Het valt me op dat als je heel bewust bent en ook in je hogere bewustzijn bent, dat je je veel beter in je eigen vel voelt, je bent scherper van geest, verlichter, ontspannen en je ervaart meer kracht. Schijnbaar is dat wat ons het beste past. Eigenlijk zijn we ook hele spirituele wezens maar ons bestaan hier op aarde trekt ons bewustzijn steeds naar beneden toe. Ook veel omgevingsfactoren zijn debet aan het feit dat de mensheid een lage bewustzijn heeft en hierdoor niet openstaan voor spirituele zaken of groei.

Bij veel negatieve, duistere zaken en beinvloeding staat het omlaag houden van ons bewustzijn als hoogste prioriteit. Zo houd men de mens laag en onder controle. Voor de mens zelf is het een  lijdensweg als we een lager bewustzijn ervaren. We voelen ons niet gelukkig, niet in balans, afgesloten, we ervaren geen groei maar stilstand, zien geen zin in het leven, kunnen hierdoor ziek worden, etc.
Het is dus van belang dat als we mensen helpen dat we ook hun bewustzijn moeten proberen omhoog te brengen. Bij veel healingen laten we het over aan de healende energieën maar het effect is echter traag en ook van korte duur als mensen daar verder niets mee doen. De invloeden van onze samenleving is groot en vaak vallen we weer terug in herhaling. In mijn zoektocht en geëxperimenteer in het healen valt me op dat veel mensen niet in balans zijn. Met balans bedoel ik dus de harmonie en in balans zijn van lichaam, geest, ziel en energetisch lichaam. Als je dat in balans brengt dan voelt men zich beter, verlichter, scherper, helderer, krachtiger en het werkt helemaal door. Door de kracht van de ziel in al hun lichamen te doen ontplooien voelt men zich een compleet ander mens. Het lijkt erop dat veel mensen dus niet in complete harmonie met hunzelf zijn en dat ook de kracht van de ziel zich niet in volle glorie kan ontplooien, want daar zit toch ons grootste goddelijke kracht. De effecten zijn bijzonder om dat te mogen ervaren. Het is van belang om dit ook vast te houden.

Er zijn genoeg omgevingsfactoren waardoor dit balans verstoort wordt. Emoties, blokkades, trauma’s, drugs, geestverruimende middelen, alcoholisme, medicijnen, electrosmog, negatieve energie,  negatieve beinvloeding op diverse manieren, media, voeding, etc. We worden allemaal wel geconfronteerd met deze factoren dus het is al moeilijk genoeg om je spiritueel bewustzijn hoog te houden. Je ontkomt er niet aan om veel met jezelf bezig te gaan houden om je spirituele staat te bewaken en te versterken. Dat is dus bewust met jezelf bezig gaan houden. Dat geldt voor heel veel mensen die zich spiritueel ontwikkelen maar ook voor therapeuten die anderen willen helpen. Deze moeten ook bewust zijn dat ze ook hunzelf moeten blijven helpen. Zo hou je jezelf zuiver en in de hoogste staat van spiritueel zijn.
Via hulp die ik krijg als healer kan ik mensen weer in balans brengen door zowel het fysiek lichaam, geest en ziel weer één te maken. Vaak neem ik ook het energetisch lichaam mee en breng de zaak in harmonie. Het effect is direct voelbaar want je wordt meteen helder in je hoofd, ontspannen en voelt je krachtig en in balans. Het doet natuurlijk veel meer met ons als mens en je lijkt meer bewuster. Ik zag heel toevallig ook dat er een healing bestond die hetzelfde doet maar dan met een energie. Het heet soul body fusion healing.

One Response to “Bewustzijn”

  1. Ik ben blij dat er mensen zijn zoals u. Het doet mij goed dat u ook veel mensen bewust wilt maken met uw blog.

    Met lieve groet
    Rene

Leave a Reply