Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Energieën ontwikkelen

01.04.2014 · Posted in Healing

energie

Een deel van mijn energiewerk is het ontdekken van energieën. Veel energie is al aanwezig in de kosmos. Ooit al ontwikkeld door andere (licht)wezens, alchemisten, andere beschavingen, etc. Ook veel natuurlijke elementen in onze natuur bestaat al in de energievorm en is het vaak even vissen in de grote vijver wat kosmos heet om daar gebruik te maken. Alles maakt deel uit van de Akasha kronieken, de kosmische bibliotheek waar alle kennis en ervaringen zijn opgeslagen. Er zijn verscheidende manieren om daar toegang toe te krijgen maar deze bron is zo gigantisch groot dat je wel goed moet weten wat je wil. Dan pas heeft het zin om deze bron aan te boren en te kijken of jouw wens te vervullen is. Mocht het nog niet bestaan dan moet je de nieuwe energie zelf ontwikkelen. Dat kan samen met lichtwezens en als je de juiste intentie gebruikt dan kan je zo iets nieuws maken. Veel lichtwezens werken met energie en het is voor hun de doodnormaalste zaak van de wereld. Het is anders dan onze wereld die voornamelijk uit fysiek stoffelijke elementen bestaat. Maar langzaam maar zeker zijn we al bezig om de energiewereld te betreden.

Steeds vaker zijn we al bewust van het voelen van energie, veel mensen werken als healer met energie en we ervaren ook de belastende werking van negatieve energie. Ik ben al ruim 10 jaar al bezig met energie. De laatste jaren is het steeds meer bewuster een deel van mijn leven geworden en nog steeds ontdek ik nieuwere mogelijkheden en het is soms experimenteren met de werking van energie, want het resultaat is niet altijd meteen zichtbaar. Vaak ben ik proefkonijn en wordt zo ook mijn gevoeligheid scherp gehouden en ik laat een ander gevoelige collega ook ervaren hoe het voelt. Dan is het nog afwachten wat het precies gaat doen, maar vaak is het al voelbaar dat het werkt.
Er zijn in de wereld velen soorten energieën actief maar we zijn daar niet bewust van. Een simpel voorbeeld is een geneeskrachtige kruid. Hier zit een stuk leven in maar ook de energievorm van zijn werking. Neem je dit in, dan zal ook de energie zijn werk doen. Het is niet alleen het fysieke gedeelte dat het hem doet, maar veel meer. Een edelsteen straalt ook harmonieuze energie uit. Van veel stenen weten we de werking van en wat het doet. Dus we zijn wel bewust van de werking maar het is eigenlijk de energie van de steen die het hem doet. Ons eten bevat ook energie. Hoe natuurlijker en onbewerkter het eten, hoe krachtiger de energie die erin zit. Bewerkt eten en eten met veel kunstmatige toevoegingen bevatten bijna geen energie meer. Ga je het eten ook nog in de magnetron opwarmen dan wordt het resterende energieveld ook nog vernietigd en heb uitsluitend eten in zijn fysieke vorm zonder energie. Het is eigenlijk dood eten. Maar stel dat je dus heel natuurlijk biologisch eten hebt, dan zal deze meer smaak bevatten en ook veel meer energie. Het voedt niet alleen ons fysieke lichaam maar ook ons energetisch lichaam.
Dus we zijn eigenlijk elke dag wel bezig met energie zonder dat we daar bewust van zijn. Verder zijn onze gedachten, emoties, uitstraling ook energie. We bestaan uit energie. Maar als je goed kijkt is alle materie energie. Elke molecuul wordt door atoomkracht bij elkaar gehouden en als je dat uit elkaar krijgt, dan ontstaan er een atoom explosie en we weten allemaal hoeveel energie dat is. Dus overal is energie.

Op spiritueel niveau werken we met energie dat niet zichtbaar is. We kunnen hiermee healingen doen door onze energetisch lichaam te behandelen. Dit heeft effect op ons fysieke lichaam. De energie is er maar wetenschappelijk kunnen wij dit niet bewijzen. Het zou best mogelijk zijn dat het energie is uit een hogere dimensie, dus wetenschappelijk niet te bewijzen in deze dimensie. Het zou mooi zijn als we energie in de 3e dimensie kunnen vormgeven en hierdoor zichtbaar kunnen maken. Tot zover ik weet is dat (nog) niet mogelijk.
Hoe kan je energie uit de 5e dimensie omzetten naar 3e dimensie energie ? Als energie van een hogere dimensie naar een lagere dimensie doorkomt dan verliest het al een groot deel van zijn kracht. Het kost namelijk al veel energie om van de ene naar de ander dimensie te komen. Zou het dan een aardse vorm moeten krijgen dan kost dat ook al zoveel energie dat er niets van de energie overblijft. Dus voorlopig zie ik dat niet gebeuren.
Als we al hogere energieën naar ons toe halen zal het dus altijd een veel lagere kracht hebben als het werkelijk is. Aan de ene kant is het maar ook goed dat het zo is, want als de energie uit de 5e dimensie zo krachtig is dan is het effect in de 3e dimensie zonder verzwakking te krachtig voor ons met alle mogelijke gevolgen. In de 3e dimensie kunnen wij niet zo goed tegen alle krachtige energieën. Onze ziel bijvoorbeeld in ons fysiek lichaam is slechts een fractie van wat het werkelijk is. Hebben we de complete ziel in ons lichaam zitten dan verbrand je fysiek lichaam letterlijk, want de echte ziel is gods-energie en zo krachtig en puur, dan kan een 3e dimensie lichaam niet bevatten. Een groot deel van onze ziel verblijft in de 5e dimensie en via onze Hogere Zelf verbinding houden we contact.

Een ander misvatting wat ook tegenkom in de energie wereld is het feit dat men denkt dat hoe krachtiger en hoe meer energie, hoe beter en hoe krachtiger de healing is. Dat lijkt heel mooi als dat zo was, maar dat is niet altijd zo. Teveel energie kan zelfs leiden tot barstende hoofdpijn, want niet alle mensen kunnen tegen veel energie en zelfs tegen hogere energie. Kracht en hoeveel energie zegt niet alles. Het gaat ook om wat de energie doet en kan. Dan kan zelfs een heel klein beetje energie al genoeg doen. Dus laat je niet verleiden door het feit dat men zegt dan een energie nog krachtiger is dan de ander. Het meest healende energie is pure  onvoorwaardelijke liefde en als je dat mag ervaren dan weet je dat deze energie nooit belastend is. Het is puur ego en commercieel zijn als men energieën gaat aanprijzen. Ben je dus zelf healer en bezig met energie, probeer je dan ook open te stellen voor andere energieën die je nodig hebt. Je zult merken dat je dan de energie krijgt die je op dat moment nodig hebt. Daar heb je dus geen inwijding voor nodig.

 

Leave a Reply