Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Paranormale gaven

01.04.2014 · Posted in Paranormaal, Spiritueel

paranormale gaven1

Er zijn veel mensen paranormaal begaafd of beter gezegd paranormaal aangelegd. Veel weten wel dat ze wat kunnen of kunnen waarnemen maar het zijn slechts momenten. Het merendeel is daar niet echt mee bezig en zullen hun aanleg nauwelijks van de grond komen. Degenen die met een gave worden geboren en daarmee al veel mee kunnen waarnemen hebben een streepje voor maar kunnen deze gave nog meer verbeteren als ze daarmee aan de gang gaan. Voor elke gave geldt, hoe meer je het gebruikt hoe beter het kan gaan worden. Gebruik je het verder op een zuivere manier dan kan je gave ook vanuit de kosmos versterkt of uitgebreid worden.  Het is afhankelijk wat jouw levenspad is.
Velen gaven zijn wel algemeen bekend zoals helderziendheid, mediumschap, helderhorendheid, magnetiseren etc. Deze gaves verschillen ook weer per persoon. De ene kan dat meer dan de ander etc. Maar er zijn ook hele bijzonder gevallen bekend. Ik heb in de jaren dat ik nu bezig ben al diverse mensen ontmoet die het een en ander kunnen en die ik nu even in de spotlicht wil zetten.

Ik heb een aantal mensen mogen ontmoeten die bijzondere foto’s kunnen maken. Het is helderzien maar dan via een fototoestel. Ze maken foto’s en op de foto’s zie van alles, bijzondere kleurige orbs, energiestralen, entiteiten, energieën, dingen die niet zichtbaar zijn, entiteiten etc. Als wij met dezelfde fototoestel foto’s gaan maken gebeurt er niets en is er niets te zien op de foto. Ook al maak je een foto van dezelfde plek. Zij hebben dus een bijzondere fotografie gave.

Er zijn veel mensen die kunnen voorspellen, maar nog bizarder wordt het als het slechts op één gegeven gebaseeerd is. Ik heb iemand mogen ontmoeten die al vroeg in de gaten had wanneer iemand ging overlijden. Het waren altijd mensen die binnen drie weken gingen overlijden. Hij wist dan de datum en tijdstip en soms ook hoe. Natuurlijk ook heel belastend voor jezelf als je zoiets weet, want hoe ga je ermee om. Je zou de neiging hebben om de ander te gaan waarschuwen, maar dat heeft natuurlijk niet altijd zin.

Een ander persoon wist precies als iemand in verwachting was of het een jongetje of meisje zou worden.

Een aantal klanten van mij waren in staat om met hun gidsen te praten. Ze waren niet bekend met de materie en dachten altijd dat het hun eigen gedachtes waren. Toen ik ze daarop attendeerde konden ze vrijwel zonder moeite gehele gesprekken met hun gidsen voeren en die konden hun altijd vertellen dat het huis gezuiverd was.

Veel mensen hebben paranormale gaves onder hun leden maar bij veel mensen zullen dit niet voldoende gebruikt worden om deze heel goed te kunnen gebruiken. Dan blijven de gaven wel aanwezig maar werkt het slechts spontaan of meer als een verbeterende intuitie. Anderen ontdekken hun gevoeligheid en gaven en worden enthousiast en begeven zich op het pad van de paranormale wereld. Er zijn ook genoeg die een cursus volgen en zich aan het einde de titel medium gaan dragen. Paranormale gaven door een cursus ?? Nee, dat kan echt niet. Hoogstens kan je je gaven die je al hebt trainen maar dan nog moet je voorzichtig zijn om een titel te gaan dragen. Veel titels zijn niet beschermd en mogen vrijelijk gedragen worden maar nergens wordt je officieel erkend als medium want er is geen echte officiele instantie die dit goed kan keuren. Van de organisaties die ik heb vernomen hoe ze een test afleggen geeft het toch de nodige bedenkingen en is het eerder een wassen neus.
Wat is nu echt een medium. Het woord zegt het al, je bent een tussenpersoon, in dit geval tussen de 3e dimensie en 5e dimensie. Veel mensen hebben dit contact via hun Hogere Zelf en soms krijgen we onze ingevingen. Een medium kan zich heel goed openstellen voor de andere dimensies. Als je als medium bent geboren dan is het contact ook namens de 5e dimensie bekrachtigd en ben je een echt tussenpersoon. Andere moeten dit trainen en zijn pas na vele jaren een goed medium. Dan is je eigen puurheid en integer zijn de belangrijkste pijlers waarop het mediumschap leunt. Als je een zuiver kanaal wilt zijn voor de 5e dimensie en je wilt hun hulp dan zijn dat echt de voorwaarden. Ga je zo te werk dan worden je gaven nog verder uitgebreid maar je moet het wel waard zijn en verdienen.
Dit leer je dus niet via een cursus. Een echt medium heeft ook geen hulpstukken of materialen nodig. Dus geen tarotkaarten of zo. Een medium is dus een echt kanaal. Een medium is kan ook helderziend zijn en of helderhorend. Een zeldzame versie is de trance-medium. Deze wordt overgenomen door iemand uit de 5e dimensie en zo worden boodschappen doorgegeven.

Een helderziende is niet een medium maar kan via zijn manier van kijken energie zien in deze fysieke wereld of in zijn gedachten. De combinatie medium/helderziende kan ook, maar er zijn ook veel mensen die helderziend zijn en zich een medium noemen. Dat is dus niet altijd juist.

Buiten het dragen van een titel en hoe je je noemt. Niemand is even goed in dit werk. Oefening baart kunst en ook hoe je in dit leven staat. De manier van interpreteren van de waarnemingen verschilt per persoon dus een goede boodschap doorgeven kan per medium verschillen. Alleen door het veel te doen en vele jaren werken levert goede inzichten op en ook levenservaring. Iemand die al heel jong begint als medium kan in principe veel dingen doorkrijgen en interpreteren maar mist de sociale ervaring en levenservaring om een goed medium te zijn.

Buiten het feit dat je je zomaar een medium kan noemen, zit in paranormaal werk ook veel gevaarlijke kanten die velen niet beseffen of weten. Op het moment dat je je openstelt kunnen negatieve entiteiten aanklampen en je negatief beinvloeden. Je interpretaties en waarnemingen worden beinvloed en je kan je heel moe gaan voelen. Je kan ook mensen tegenkomen die om hulp vragen maar ondertussen zelf onder negatieve energie zitten waardoor je besmet kan raken. Veel mediums of helderzienden zijn zich niet bewust van energie en ook de negatieve kanten van energie. Als je niet weet hoe je jezelf moet beschermen of hoe je jezelf zuiver kan houden dan speel je in principe met vuur. In mijn werk als healer kom ik geregeld mensen tegen die in de paranormale wereld aan de slag gingen en daar te maken kregen met burnout verschijnselen, oververmoeidheid en niets wilde meer lukken. Na een grondige zuivering waren ze weer gered maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen onvoorbereid en met veel te weinig kennis in deze wereld aan het werk gaan. Zelfs met mijn ervaring en kennis moet ik ook heel goed oppassen waarmee ik in aanraking kom.
Paranormale gaven hoeven dus niet altijd een gift te zijn, voor veel mensen is het zelfs een vervloeking omdat ze daar geen raad mee weten en eerder een zware last zijn. Deze mensen komen in aanraking met de negatieve kant van deze wereld en dat is zeker niet fijn en kan je leven aardig in de war gooien.
Mijn advies is dus altijd als je in de paranormale wereld wil gaan werken, verdiep je eerst heel goed in de materie en benoem de positieve en negatieve kanten. Praat met veel mensen uit deze wereld die veel weten.

 

 

5 Responses to “Paranormale gaven”

 1. Rick B. says:

  Hoe kom ik er achter of ik deze gave heb en hoe kan ik dit dan eventueel trainen en me voorbereiden op dit alles?

 2. nanette says:

  heb uw blog gelezen over paranormale gaven.
  ben zelf met paranormale gaven’s geboren,alleen als jong volwassen vrouw ontdekte ik het pas het door dat ik meer voelde dan andere mensen in mijn omgeving en onverklaarbare dingen die ik toen nog niet kon verklaren,nu jaren later weet ik hetal jaren van mij zelf,ook door mijn man die ook met paranormale gaven’s geboren is,en hij ontdekte het bij mij en hij heeft het mij geleerd om daar mee om te gaan,zo weet ik ook nu wat ik kan.

 3. hallo , ik zit met burnout klachten , en voel veel van anderen aan , te veel .
  en nu heb ik een reading gehad via medium chat , en door haar kwam ik er nu achter dat ik die gave ook heb ,
  ze zei dat ze speciale kaart trok energie heling
  dat ik andere mensen kan helpen maar ook mij zelf ,
  en dat ik spiritueel ben .
  en als ik nu terug kijk naar de laatste jaren word mij nu ook veel dingen duidelijker ,
  maar nu zit ik zelf nog steeds met burnoutklachten , ben al veel dingen aan het veranderen in mijn leven,
  kan ik nu ook met mijn eigen gave mij zelf genezen , of moet je dan ergens heen , wand weet er wijnig van af

 4. Eindelijk iemand die eerlijk is. Die zegt hoe het werkelijk in elkaar zit.ik voel en weet zelf ook meer dan de meeste mensen. Soms heb ik meer heldere momenten dan de andere keer maar ik zit er zelden naast met mijn gevoel en/of waarneming.Daarbij kan ik bepaalde dingen ook zien. Voorspellende en inzichtgevende dromen heb ik ook met regelmaat. Wat ik zelf altijd wel frappant vind is dat iedereen die ook maar meent te beschikken over een gave, denkt een medium of iets dergelijks te moeten worden. Het is vooral belangrijk dat je datgene wat je hebt te gebruiken voor je zelf en je bewustzijnsontwikkeling te stimuleren, wat veel belangrijker is en waardevol. Aan een onzuiver of onwetend medium of Paragnost heeft niemand wat aan. Is ook niet voor iedereen weggelegd. Als je echt weet hoe de spirituele wereld in elkaar zit (en die is inderdaad niet alleen leuk of fijn) dan weet je dat het iets pittigs is wat een hoop verantwoordelijkheid en kracht vergt. Als je de mooie kant van spiritualiteit kunt ervaren, ervaar je dus ook de mindere kant want die is er ook! (In tegenstelling tot wat sommigen beweren van niet en het allemaal alleen maar oh zo geweldig is). Er zitten een hoop niet geheel zuivere mediums in het wereldje van spiritualiteit. Ik heb gemerkt dat degenen die cursussen geven je ook vaak een hoop wijs maken.dat de een verder zou zijn dan de ander en dat je het kunt leren.onzin.je kunt wat je kunt.punt uit.net a!s dat de ene zanger gewoon meer zangtalent heeft dan de ander en simpelweg ook niet dezelfde stem heeft. Mediamiek talent is vergelijkbaar hiermee.tis echt niet zo dat iedereen met paranormale aanleg groots word daarin. Dat waar je gevoelig voor bent kun je door je leven heen slechts verbeteren of iets sterker in worden.meer niet. Cursussen zijn onzin en gaat s!echte om geld verdienen.helaas maar spiritualiteit gaat niet goed samen met geld en materialisme (tot matigheid aan toe). Een gave hebben is niet het belangrijkste.zelfontwikkeling is het belangrijkste en die staat niet perse in verband met mediamiek talent (alhoewel het met heldervoelendheid wel vaker gepaard gaat)

 5. heldervoelend, kan het niet zo zijn dat je ineens bij de ander wat oproept, iets wat bij de ander gaat gebeuren, ipv dat je het alleen maar aanvoelt ?
  En ik heb ook het idee dat pararanormaalheid vaak met dingen in het Christendom in verband gebracht worden, maar in andere geloven of overtuigingen, is er bv helemaal geen sprake van engelen. Atheïsten kunnen ook paranorme dingen ervaren

Leave a Reply