Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Zullen we het nu over sex hebben ?

12.28.2013 · Posted in Spiritueel

sexliefde

Een veel besproken onderwerp. We kennen wel de grapjes over sex maar echt over sex hebben, dat is toch nog te intiem.
Er is bestaat tegenwoordig vele soorten sex. Ik kwam een keer een lijst tegen en zat daar met verbazing naar te kijken. Het waren er meer als 50 soorten. Een deel kan je eerder plaatsen onder psychisch gestoord, maar toch er zijn mensen schijnbaar die dat doen. Sex is gezond en vooral als je het met liefde doet dan voeg je daar nog een extra dimensie aan toe. De mens is het enig wezen dat uit liefde paart met zijn partner. Sex is ook een natuurlijke drift om ons voort te planten. Het is omgeven door allerlei stofjes die ons lichaam voortbrengt waardoor we het graag willen doen en het geeft daarna een fijn gevoel als we het goed volbracht hebben. Is er liefde in het spel dan geeft dit nog een extra impuls en speelt ook ons gevoelsleven een belangrijk deel in het ritueel.
Maar er zijn ook andere vormen van sex die de mens bedacht heeft om zich te bevredigen. Vaak wordt het van kwaad tot erger en zoekt men steeds heftiger vormen om tot een goede bevrediging te komen. Echter omdat het hier puur om lust gaat i.p.v. liefde blijft men zoeken naar datgene wat men echt mist : liefde. Het is soms heel simpel. Sex zonder liefde is voor mens niet bevredigend. Het is schijnbaar aan elkaar gekoppeld en sex zonder liefde levert te weinig op. Daarom is liefde voor een mens heel belangrijk. Trouwens niet alleen voor de sex. Is sex zonder liefde mogelijk ? Tuurlijk, tot een bepaalde hoogte zal het ons lust bevredigen, maar dat heeft ook zijn grenzen. Vroeg of laat gaan we toch missen, dat stukje warmte, intimiteit, vertrouwen in elkaar. Het is allemaal zo belangrijk en datgene krijg je eigenlijk van huis uit al mee.
Als je ouders met je knuffelt, je warmte bied, intimiteit geven, dan vormt je dat als mens. Een baby heeft dat nodig, maar ook als volwassen mens blijven we daar naar verlangen. Niets is fijner dan iemand in je armen nemen, tegen je aan te houden en heerlijk te knuffelen om zo van elkaars warmte te genieten. Het is een uiting van liefde. Mis je dit allemaal in je leven dan wordt houden van een probleem. Zelfs houden van jezelf kan dan een probleem worden en doen we onszelf te kort. Dit kan uiten in moeilijke relaties en lichamelijke klachten. Dan wordt sex ook niet zoals het hoort te zijn.

Waarom is liefde en sex met elkaar verbonden ? Op een of ander is dat volmaakt systeem. Hou je heel veel van iemand, dan wil je ook met die persoon sex hebben. Hou je niet van iemand, dan wil je met die persoon niet gauw sex hebben. Hoewel de mens heel bewust is, kan die zelfs nog kiezen tegen zijn gevoel in. Dat maakt de mens weer apart.

Tegenwoordig zijn er veel vrijgezellen. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat we voor onze 30ste al getrouwd moeten zijn en minstens twee kinderen moeten hebben om het voortbestaan van de mensheid nog onder controle te krijgen. De moderne mens is veel bewuster geworden en is meer met zichzelf bezig en te ontwikkelen. Het verstand viert hoogtij en men stelt het vaak ook uit naar latere leeftijd. Veel mensen leven ook niet meer naar hun gevoel en sex en liefde wordt vaak gepland. Soms laat men zich leiden door de publieke opinie dat je minstens drie keer per week sex moet hebben, maar tegenwoordig blijkt dat men door het stressig leven vaak niet meer tot de juiste ontspanning komt om van sex rustig te genieten. Waar zijn die tijden dat je lekker met je partner de hele nacht van elkaar kon genieten zonder je zorgen te maken over morgen en  andere problemen ? Romantiek is soms ver te zoeken en wordt het vaak een vluggertje. Maximaal 15 minuten want men de volgende ochtend op tijd uit bed om te gaan werken. Het is niet vreemd dat er nu meer soorten sex zijn ontstaan. Het is helaas niet bevordelijk voor je relatie en gaat toch op de lange termijn tegenstaan. Als je echt liefde wil, moet je daarin ook investeren en tijd voor elkaar hebben.
Veel vrijgezellen hebben one-night stands en gaan niet zo vlug meer binden met een ander. Daarnaast zijn ook veel mensen meer spiritueler geworden en is men eigenlijk bezig met zichzelf aan het ontwikkelen en is een relatie en het streven naar sex eerder naar de achtergrond gezet. Daarnaast is masturbatie ook een middel om aan je trekken te komen. Mensen hebben gewoon meer keuzes gekregen in dit leven.

En kijken we naar internet, dan is daar ook heel veel over sex te vinden. Maar dit is ook weer sex zonder liefde. Als je daar echt in verdiept dan zal je zien dat het er heel veel is. Veel te veel eigenlijk. Het internet is groot geworden door sex. Maar ook deze vorm van digitale sex komt je op den duur je strot uit, want ook hier wordt de behoefte aan liefde niet vervuld. Ook de sociale contacten via internet bieden weinig soelaas want
direct contact is uitgesloten en juist heel belangrijk voor sex en liefde is direct contact. Dus mijn advies dan ook : alles met mate, en bezint eer gij begint. Ik hoop dat je als mens ook de liefde van je leven mag tegenkomen en dat je ook gezonde liefdevolle sex met elkaar mag hebben.  Tot zover mijn stukje over het spannenste onderwerp op mijn blog.

 

 

 

Leave a Reply