Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

God, what’s in the name ?

12.17.2013 · Posted in Spiritueel

god

Hoe vaak hebben we God vervloekt ? Hoe vaak geven wij God de schuld omdat hij niets doet want ons overkomt ? Terwijl we het onszelf altijd zelf aan doen.
Maar goed, God is natuurlijk ook de beroerste niet en op een dag besloot God toch maar eens zich van zijn goede kant te laten zien. Maar wat ? Na een lange poos denken wat zeker enige jaren duurde, had ie eindelijk een goed idee. Omdat God geen tijd kent is het slechts seconde werk hier op aarde. God besluit om alle motors uit alle auto’s te laten verdwijnen. Omdat het wel goed organisatorisch moet gebeuren, gebeurt het wel ’s nachts in elke deel van de wereld.

Als de mensen wakker worden en naar hun werk moeten, is het verdacht stil op de weg. Maar nog erger als men erachter komt dat de auto niet wil starten. En ja hoor, elke automobilist kijkt verbaasd onder zijn motorkap als hij ontdekt dat zijn automotor weg is, en nog verbaasder als ook de buren dat meemaken. Maar ondertussen blijkt dat heel de straat dat heeft, en de straat daarop ook, kortom iedereen kan niet autorijden. Er wordt gebeld naar de garages, de politie etc etc. Het wordt media-nieuws en ondertussen blijkt dat heel de wereld beroofd is van zijn automotors. Niemand heeft wat gezien of gemerkt en de geruchten gaan de wereld door wie er mogelijk achter deze giga-grote diefstal zit.
Maar iedereen is er over eens dat dit niet zomaar iets is en zeker niet iets is wat zo maar verklaard kan worden. Dit grote gebeuren gaat iedereen boven zijn pet. Het is niet normaal en eigenlijk niet mogelijk dat zoiets kan gebeuren. Maar goed. God heeft wel rekening gehouden met het een en ander. Zo hebben alle hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulances wel hun motor behouden. Ook al vrachtauto’s kunnen verder rijden want de winkels moeten bevoorraad worden.
Doordat alle automotors zijn verdwenen is er rust, bijna geen luchtverontreiniging, er gebeuren geen ongelukken meer, maar benzinepomps hebben geen klanten meer. De Staat verliest een belangrijke geldkoe. Ondertussen moeten de mensen improviseren. Er is een grote stijging van diefstallen van vrachtauto’s. Een grote run op fietsen, brommers en motoren. De productie kan de vraag niet aan. Treinen zijn nu propvol en kunnen de grote aantallen passagiers nauwelijks aan. God heeft ook onze geheugen gewist zodat we niet meer weten hoe we een automotor moeten bouwen. Maar goed, er worden nu meer paarden gefokt en er worden dus meer wagens met paarden ervoor verkocht. En zo komt de samenleving langzaam maar zeker weer bovenop. Wat God eigenlijk wilde is dat we meer rust zouden krijgen,  minder lawaai, minder gehaast op de weg, minder luchtverontreiniging, minder milieu aantasting door aardolie winning, etc.
Maar wat blijkt nu. De mens is in staat om zijn problemen te overwinnen en vroeg of laat neigen we toch weer tot iets waardoor we toch weer op hetzelfde oude pad terecht komen. Dus ook als God ingrijpt heeft het toch geen zin, de mens is eigenwijs genoeg om zijn eigen gang te willen gaan en zal daarom alleen van dingen leren als God zich afzijdig houd en het gewoon laat gebeuren. Dat is de enige manier hoe het werkt. Dus ook al vragen we God om hulp of andere manieren van ingrijpen, jouw levenslessen gaan voor en zelfs God kan je daar niet van afhouden. Dat is eigenlijk het strekking van dit verhaal.

 

 

Leave a Reply