Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Luisteren naar je lichaam

12.17.2013 · Posted in Healing

bodyfull

Wie luistert er wel eens naar zijn lichaam ? Er zijn er niet zoveel hoor. Vraag krijgen we onbewuste signalen door. Dan krijg je plotseling zin in augurken of andere levensmiddelen, puur omdat je lichaam zegt :  ik heb zin in vitamines die ook in augurken zitten. En dan ga je aan de augurken zitten snoepen. Er zijn ook bewuste signalen. De positieve zijn het mooist. Je voelt je licht, onbeladen, ontspannen en alles voelt soepel. Dat zijn signalen dat het allemaal ok is in je lichaam. Maar er zijn ook veel negatieve signalen. Ons lichaam is een ingewikkeld systeem of beter gezegd stelsel van diverse systemen die elkaar ondersteunen en samenwerken. Als ons lichaam niet in orde is, dan gaat een van die systemen storing geven. Storing is een signaal dat we moeten ingrijpen een bepaald proces verloopt niet goed.
Het is nu aan ons om te snappen wat er aan de hand is en hoe kan je dit oplossen ? Als je een beetje de biologie les gevolgd hebt op school dan begrijp je dat het niet zo makkelijk is. Zelfs een huisarts moet heel goed kijken wat er aan de hand is voordat hij een diagnose kan stellen. Ons lichaam is heel ingewikkeld opgebouwd en eigenlijk een wereldwonder. Het is niet vreemd dat je niet snapt wat er aan de hand is terwijl jijzelf eigenlijk je lichaam door en door kent. Jij kan voelen dat er want aan de hand is, maar we zijn vaak zo onbewust met ons zelf bezig dat we het niet snappen of kunnen begrijpen.
En toch is het vreemd. We weten eerder wat er met onze auto aan de hand is dan met ons zelf. Maar ook auto’s worden ingewikkelder met de electronica en boordcomputers en dan wordt het ook voor ons steeds moeilijker om te begrijpen wat er mis is.
Om dat te begrijpen moeten we bijleren. Hetzelfde geldt voor je lichaam. Je moet ook leren van je lichaam wat ie wil, wat ie zegt, hoe die zich voelt, etc. Helaas vergeten we het, we negeren het, we verwaarlozen het en dan gaan we die mooie relatie met ons lichaam verprutsen en begrijpen we elkaar niet meer. Het lichaam gaat dan nog meer signalen afgeven, dan wordt het zelfs heftigerer en nog begrijpen we het niet.
Op een bepaald moment kan het niet meer, en dan wordt er aan de nood-rem getrokken. Welke ziekte daarmee samenhangt, dat weten veel mensen wel. Het lichaam stuurt niet alleen signalen af over zijn lichamelijke gebreken. Vaak zit er toch nog een ander verhaal achter.  Ons lichaam is namelijk ook verbonden met onze geest en onze ziel. Dat zijn energie-systemen die ook een grote invloed uitoefent op ons fysieke lichaam. Ons lichaam geeft ook signalen af als daar iets mis is. Voelen we ons gelukkig dan is er niets aan de hand. Voelen we ons depressief of verdrietig dan hebben we minder energie, geen fut en geen zin. Ons lichaam voelt zwaar aan en we minder presteren.
Vaak weten we wel hoe dit zit. Maar emoties zijn krachtige energieën en kunnen lang in ons systeem blijven hangen. Als er iets gebeurt wat indruk op ons maakt dan kan het ook traumatisch zijn. Het kan ons energie-systeem blokkeren en geeft ons lichaam een signaal af. Vaak in dat fysieke gebied is wat voelbaar, maar zo weinig dat we het nauwelijks merken. Het sluimert een beetje en dan kan er heel voorzichtig iets chronisch ontstaan. Het kan een ontsteking zijn of we kunnen chronisch moe voelen. Traumatische gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn blijven in ons systeem hangen met alle mogelijke gevolgen. Omdat het al heel lang geleden kan zijn dat het ooit met ons gebeurt is, is het vaak niet meer te achterhalen dat dit de oorzaak is van alles. We weten het gewoon niet.
Maar het kan ook in onze onderbewuste blijven hangen en dan een ziekte vormen. Dan ben je er niet bewust van en begrijp je ook niet dat dit de oorzaak is. Veel dingen stoppen we weg in onze onderbewuste. Als je onze onderbewuste gaat kijken dan kom je best veel tegen. Angsten, blokkades, trauma’s, etc. Het zou mooi zijn als dat ook kan healen en zuiveren. Maar zelfs gebeurtenissen en ervaringen uit een vorig leven kan ons dwars zitten. Dan komt mee naar dit leven als karma en dan wordt het weer een strijd om dit op te lossen. Ook energetische problemen met negatieve energie en entiteiten kunnen ons energie-systeem in de weg zitten en ontstaan ook zo klachten.
Als je dit allemaal leest dan zie je dat mensen veel dingen kunnen overkomen, maar je moet van goede huize komen om dit allemaal te begrijpen of weten op te lossen. Naar mijn weten is geen enkel mens in staat om alles goed te begrijpen, te ervaren en ook om alles op te lossen. We zijn hier om te leren en dit hoort er ook bij. Het is wel van belang dat je ervoor open staat om nieuwe dingen te willen begrijpen en probeert te achterhalen hoe je een signaal van je lichaam kan interpreteren en het probleem op te lossen. Dan ga je groeien en krijg je inzichten in je lichaam maar ook in jezelf. Iedereen krijgt bij zijn geboorte een mooi lichaam ter beschikking en mag zichzelf als proefkonijn in dit leven beschouwen. Dus neem de tijd en luister naar wat je lichaam wil vertellen. Gebruik je gevoel en sta open om te willen veranderen. Hoe meer je dat doet, hoe meer je ook kan doen en zal je maximaal kunnen profiteren van je lichaam en van jezelf. Het geeft je inzichten wat goed is voor je en wat niet goed is. Maar ook daarin worden we wel eens met een kluitje in het riet gegooid. Dit leven bestaat ook uit beinvloeding dus luister goed, maar soms mag je ook je verstand gebruiken. Gebruik ze dus beide.

Leave a Reply