Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

Einde van een jaar

12.15.2013 · Posted in Spiritueel

2013-2014

Het is nu bijna het einde van het jaar. Vorig jaar was het een heel bijzonder moment want 21 december 2012 was het einde van de Maya-kalender zoals velen het hebben vernomen. Velen dachten dat het het einde van de wereld was, dat de aarde enkele dagen zou stilstaan, er verschillende grote rampen zouden gebeuren, of dat het juist heel goed zou gaan met ons en alles. Kortom er zou verandering plaatsvinden. Nou ik had het gemerkt hoor. Ten eerste ging er op mijn werk iets niet goed waardoor ik de schuld kreeg en een vrije stevige reprimande kreeg, een leuke vriendin die ik al een tijdje op het oog had ging er vandoor met een ander en een bezoek naar een klant verliep niet zoals het moest. Alleen maar pech die dag.

Achteraf gezien was het ook deels mijn schuld en moest ik die vriendin ook loslaten omdat ze mij in gevaar bracht met haar negativiteit. In die dagen zocht ik natuurlijk oorzaken waarom het zo moest lopen maar de inzichten kwamen pas later. In ieder geval gebeurden er geen rampen, dat idee had ik al vrij snel. De aarde ging ook niet stilstaan, want dat was ook niet mogelijk gezien de natuurkundige wetten. En is het met ons goed gegaan ? Nee, ik moet zeggen dat het maatschappelijk juist erger werd. Er is nog steeds veel onrust, ontevredenheid, de werkeloosheid neemt nog steeds toe, mensen worden ontslagen en er is minder werk. De recessie blijft toenemen en een kleine groei van nog 1 % noem ik niet echt een vooruitgang. Hoe komt dit allemaal ?
Er heeft zeker een kosmische gebeuren plaatsgevonden. We zijn in een positieve energie stroom terechtgekomen, maar velen staan er niet open voor. Het is niet vreemd dat een groot deel van de mensen nog steeds in de 3e dimensie blijft hangen met hun lage bewustzijn. Materialisme, ego en geldzorgen blijft voor velen toch belangrijk. Een klein deel heeft de energieverhoging gevoeld en leeft er ook naar. Die zullen ervaren wat de positiviteit brengt. Echter is er ook veel negativiteit en die is ook weer gevoed door de positieve energie stroom. We blijven dus nog steeds worstelen tussen positief en negatief, alleen de kracht is alleen maar toegenomen. Wat gaat er dan voor de komende tijd gebeuren ?
Een klein deel van de mensheid groeit met hun bewustzijn verder naar de 5e dimensie en zullen zich ook op dat niveau manisfesteren. Zij doen het voorbereidende werk voor al die degenen die nog gaan komen. Het zijn bruggebouwers. Een groot deel van de mensheid zit te worstelen met hun aardse problemen en zullen daar niet hun heil in vinden. De oplossing om gelukkig te worden blijft een overlevingsstrijd die ze maar niet zullen winnen. Het is ook maar de vraag of het de overgrote deel zover zal komen. Ondertussen wordt de aarde steeds meer bewoond door gevoelige kinderen die geboren worden. Daarnaast ontwaken ook veel mensen ondanks hun aardse verlangens. Ze kunnen niet ontkennen dat hun gevoeligheid toeneemt en dat men meer gaat ervaren. Bij veel mensen treden ascensie verschijselen op, een teken dat men aan het veranderen is. Deze tijd en ook de komende jaren is een overgangstijd waarbij veel mensen moeten gaan kiezen waarvoor ze echt staan. En gelukkig hebben de meeste mensen wel het verlangen om naar het positieve te gaan. Maar het zal zeker niet zonder slag of stoot gaan. Spiritualiteit is overal nu aanwezig en het wordt alleen maar meer. Het kan ook niet anders want dat is datgene waar onze ziel voor staat en dat kunnen we ook niet negeren. Er zal nog veel negativiteit overwonnen moeten worden voordat we als mensheid zover zijn dat we met zijn allen de 5e dimensie binnenstappen dan weer één zijn met de kosmos.
Dat is ook het doel van de mensheid waarvoor wij nu op aarde zijn. De lage dimensies ervaren, overwinnen en ook loslaten om zo verder te groeien naar ons hoger doel en weer terug te keren waar we ooit vandaan kwamen. De aarde is aangewezen als ons thuis en zal net zolang ons thuis zijn totdat we ook haar kunnen loslaten en we weer deel uitmaken van de kosmos zelf. Vele miljoenen jaren later als uiteindelijk de zon vergaat en ons zonnestelsel er niet meer is, dan heeft de aarde haar plicht gedaan en is ook de mensheid al lang niet meer op aarde aanwezig. We zijn dan al verder gegaan en mogelijk dat we op andere planeten met ons bewustzijn verder zijn gaan leven of blijven we deel uitmaken van de kosmos zelf. Iedereen zit hier op aarde slechts op doorreis, dus op tijdelijke basis.
Dat staat ons nog te wachten voor de komende tijd. Als je nu een jaar terugkijkt naar het spannend moment van 21 december 2012, besef dan dat het voor iedereen het leven is veranderd en als je terugkijkt naar het afgelopen jaar en ook om je heen kijkt, dan zal je de veranderingen opmerken. Wees bewust ervan. Als ziel ben je hier op aarde om deze veranderingen te ervaren en mee te mogen maken. Het is nu slechts het begin en de komende jaren hebben nog veel voor ons in petto. Net zoals jullie ben ik ook benieuwd wat het leven ons brengt voor de komende jaren.
Mocht je zover zijn, dan wens ik iedereen fijne feestdagen toe en een rustige jaarwisseling.

Leave a Reply