Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De spits

12.04.2013 · Posted in Overige

volletrein

Op elke werkdag reis ik met de trein richting Apeldoorn. In de ochtend vind er al een enorme logische operatie plaats en worden vele honderden mensen met de trein richting hun bestemming vervoerd. Begin van de avond hetzelfde verhaal. Het is elke keer een drukte van belang en als je ziet hoeveel mensen op pad zijn, dan is het toch wel veel wat elke ochtend vroeg uit bed moet en op tijd weer naar huis gaat voor het avondeten.
De drukte valt hier wel mee, maar ik ben ook wel eens in de spits in het westen geweest en daar is het heel druk, onvoorstelbaar druk. Mensenmassa’s komen en gaan. Het is een prestatie dat het bijna overal goed gaat.
Het is al zo normaal geworden dat weinigen er van opkijken. Verstand even op nul en we laten ons vervoeren. We denken er niet meer bij na hoe het nou precies te werk gaat of verwonderen er niet om dat er zoveel mensen zijn.
Als zulke dingen normaal voor ons beginnen te worden, dan wordt het een onbewuste iets. We kunnen het dan bijna blindelings en soms kan het wel eens lastig worden. Ik moest van de week naar de Action om even wat voor Sinterklaas te kopen. Ik ging richting de rotonde en elke ochtend sla ik bij de tweede splitsing af, maar dat moest niet omdat naar de Action moest, en dat was pas bij de derde splitsing. En toch gebeurde het. Ik fietste achter een fietser aan en die ging bij de tweede splitsing af en ja hoor, ik ging ook. Het duurde even voordat ik doorhad dat ik daar niet moest zijn. Automatisme en onbewust handelen kunnen dus ons even van ons padje brengen. Dus even goed alert blijven. Mocht het vaak gebeuren dan even goed in je hoofd stampen dat je daar naar toe moet en ga bewust op pad.

Voor mij is fietsen een lichte lichamelijke inspanning maar juist omdat het een automatisme is en ik mijn verstand praktisch op nul heb, zijn het de momenten waarop ik spiritueel bereikbaar ben voor gene zijde. Het zijn de momenten dat er beelden doorkomen of boodschappen. Het heeft dus ook zijn voordelen. Mijn collega noemt dit een mindset. Het is een bepaalde situatie die je moet creëeren waardoor je dan meer gefocust ben. Voor mij is dus mijn adrenaline niveau te verhogen, mijn hartslag iets omhoog en dan heb ik schijnbaar contact.

Zo kan je dus uit ook een schijnbaar automatisme toch iets positiefs halen. Helaas is niet elke automatisch goed te gebruiken. Vaak zie je ook veel jongeren met hun mobieltje aan het werk gaan en is men compleet afgeleid totdat men wel alert moet zijn en dan is het vaak te laat. Wees dus bewust wat je met een automatisme kan doen. Het heeft zijn voordelen en zijn nadelen en als je de nadelen herkent, dan weet je wat je wel en niet kan.

Leave a Reply