Healing & Zuivering de spirituele blog van Alex Bruinsma

De 10 stel-regels van de liefde

12.02.2013 · Posted in Overige

echteliefde

Liefde op het eerste gezicht, ik voelde dat hij/zij de liefde van mijn leven was, ik kon alleen maar aan hem denken, etc etc. Hoeveel we ook zeggen over onze echte liefde, er gaan helaas ook veel relaties naar de knoppen. De eerste de beste ruzie is al voor vele stellen redenen op uit elkaar te gaan. Echte liefde overleeft ruzie en zolang het binnen redelijke grenzen blijft en respect voor elkaar blijft, moet ruzie tot op bepaalde hoogte mogelijk zijn. Maar toch daarna moet de vonk weer overspringen want we kunnen niet zonder elkaar en het verlangen om bij elkaar te zijn is dan vaak groter dan dat de ruzie standhoudt. In een relatie hoef je niet altijd met elkaar eens zijn, maar er moet wel wederzijdse respect en acceptatie aanwezig zijn want anders houd het niet stand. Dat is best moeilijk want elke mens is toch een uniek wezen. Dus om elkaar te duchten en te luchten is toch
een vorm van indoctrinatie in jezelf nodig van : omdat ik van hem hou en hij/zij ook van mij, mag hij/zij bij mij blijven wonen, slapen, eten, en doe ik het broodnodige voor hem/haar om hem/haar het gevoel te geven dat ik van hem/haar hou. We programmeren deze regel in ons brein en ons gevoel gaat er ook naar leven. Natuurlijk zit in ons gevoel ook een gevoel van houden van en een bepaald verlangen, tenminste dat hoop ik. Bij veel eerste contacten en liefdes komt verliefdheid om de hoek kijken. Het is een gevaarlijk giftig proces wat in onze hersenen afspeelt. Verliefdheid zit namelijk in ons hoofd en maakt ons gek. Echte liefde zit in ons hart en daar zit ook het echte gevoel van liefde. Verliefdheid kan dat maskeren en ons op de verkeerde been zetten. Helaas begint veel liefdes zo en eindigt de “liefde” met verdriet en teleurstellingen. Het overkomt heel veel mensen.
Veel leren ervan maar er zijn er genoeg die nog steeds in de valkuil van verliefdheid trappen en niet beseffen dat het ergens anders om gaat. Om te bepalen of het om echte liefde gaat heb ik 10 stel-regels bedacht om het te controleren. Dit zijn ze :

1. De partner waar je van houd, houd ook van jou, laat dat ook merken. Hij/zij ducht en lucht je constant maar maakt ook duidelijk als het genoeg is. Ondanks dat verlang je nog steeds naar hem/haar
2. Ondanks dat hij stinkt uit zijn mond, vieze scheten laat, niet altijd doet wat jij wil, zijn/haar kleding uit de mode is, hij/zij niet genoeg salaris verdient, ben je nog steeds gelukkig met hem
3. Jullie hebben al 10 ruzies overleeft en nog steeds zijn jullie bij elkaar
4. Als je dicht bij hem bent, dan voel je heel veel warmte in je hartstreek, die je maar niet onder controle kan houden.
5. Je kent je partner door en door, beter als je partner zichzelf kent
6. Vertrouwen in je partner is groot, zo groot, dat hij/zij met je beste vriend(in) uit mag gaan en ondanks dat ze vreemd gaan, je het ook kan vergeven.
7. Jullie houden van dezelfde liefdesstandjes, ongeacht waar en wanneer.
8. Je krijgt op je verjaardag ontbijt op bed en mooie cadeaus.
9. Minstens één keer per jaar krijg je bloemen of wat lekkers van je partner.
10. Je raakt nooit met elkaar uitgepraat, want het gaat vanzelf. Jullie hebben de klik en jullie zitten op hetzelfde niveau.

Er nog meer regels bekend als de bovenste 10 niet helemaal kloppen :

11. Jullie krijgen geen ruzie wie er gaat autorijden.
12. Je partner vind jou het belangrijkste als hij/zij moet kiezen tussen jou en je schoonmoeder.
13. Je partner mag je pincode weten ondanks dat je heel veel geld op je rekening hebt staan,maar je partner doet er niets mee.
14. Je partner weet wat jij lekker vindt en kan dat ook koken of tenminste iemand die dat kan maken
15. Mocht je op het punt staan om te scheidden of je partner te willen verlaten, komen jullie toch weer bij elkaar en vergeven jullie elkaar weer en beloven het nooit meer te doen.
16. Op vakanties ben jij niet het sloofje van de ander.
17. Als de ander een tijdje van huis is, is er verlangen naar de ander. Jullie bellen in ieder geval bijna elke dag.
18. In Facebook staat je partner vermeld als degene waarmee je een relatie hebt, en als het echt liefde is, dan delen jullie samen een Facebook account.
19. Regelmatig gaan jullie toch samen uit, ook al is het maar eens per jaar.
20. Je partner mag tegen je aan slapen, behalve als ie snurkt.

Voor elke goede bevestiging op bovenstaande regels mag je een punt rekenen. Hoe meer punten hoe echter de liefde. Hieronder een verklaring over het aantal punten :

1 tot 3 punten – Helaas, het was leuk, maar niet voor eeuwig. Pak je spullen maar alvast in zodat je op tijd kan vertrekken.
4 tot 5 punten – Het is onvoorstelbaar dat je het zolang kon uithouden, maar ben je wel echt gelukkig ?
6 tot 8 punten – Je bent gelukkig, maar het kan beter.
9 tot 10 punten – Echte liefde, jullie gaan voor elkaar.

met extra regels :

11 tot 15 punten – Zoek je nog steeds bevestiging ? Wordt wakker, want je hebt de prins(es) op het witte paard te pakken
16 tot 20 punten – Heb je wel eerlijk meegedaan ? Dit is onmogelijk, maar indien wel, dan ben je echt de gelukkigste mens op aarde.

Bovenstaande is geschreven met gevoel voor humor. De diepere betekenis is echter dat je eens bewust mag zijn over liefde en je relatie. Kijk daar maar eens naar. Het is meestal een automatisme geworden maar je mag daarin ook eens meer in investeren en vooral tijd. Liefde is een van de mooiste geschenken die we hebben meegekregen vanuit de kosmos. We mogen het ook gebruiken en ervaren, niet alleen voor anderen maar ook voor onszelf.

Leave a Reply